Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

18. siječanj 2019.

Vijesti

Bogota, 18. svibanj 2018.

KOLUMBIJSKI BISKUPI POZVALI GRAĐANE DA IZIĐU NA IZBORE

Biskupi traže također zaštitu života od začeća do naravne smrti, te braka između muškarca i žene

Kolumbijski gerilci Vojske nacionalnoga oslobođenja najavili su primirje povodom prvoga kruga predsjedničkih izbora, koji će se u toj zemlji održati 27. svibnja, kako bi omogućili narodu da glasa u miru. Vijest su sa zadovoljstvom primili kolumbijski biskupi. Glavni tajnik Kolumbijske biskupske konferencije biskup Elkin Fernando Alvarez Botero, u razgovoru je za Radio Vatikan napomenuo da se u zemlji osjeća veliko iščekivanje izbora.

Crkva je pozvala na jedinstvo i na sudjelovanje na izborima, a od kandidata je zatražila da misle na opće dobro i na siromašne te ih, osuđujući korupciju, pozvala na čestitost. U skladu s načelima Katoličke Crkve, biskupi, osim toga, traže da se život štiti od začeća pa do naravne smrti, da roditelji odlučuju o odgoju vlastite djece, te da se zaštiti brak između muškarca i žene.

Biskup Alvarez Botero se osvrnuo i na pregovore između Vlade i gerile Nacionalne vojske oslobođenja (ELN), koji su ponovno pokrenuti na Kubi, te rekao da Crkva prati taj proces, kako bi se postigli dogovori potrebni za nacionalno pomirenje. Što se pak tiče mirovnoga procesa s Kolumbijskim revolucionarnim oružanim snagama (FARC), biskup je kazao da se polako napreduje, iako ima još zapreka. Treba vremena i strpljenja – primijetio je biskup. (kta/rv)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    16. siječanj 2019.

    Udienza generale Papa Francesco

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: