Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

18. siječanj 2019.

Vijesti

Novi Šeher, 15. svibanj 2018.

MEDIJSKA RADIONICA ZA GRUPU KRIZMANIKA IZ NOVOG ŠEHERA

Na radionici je sudjelovalo 20-ak krizmanika

U župi Sv. Ilije Proroka u Novom Šeheru, 14. svibnja 2018. djelatnici Katoličkog tjednika pri Medijskom centru Vrhbosanske nadbiskupije (MCVN), održali su medijsku radionicu u sklopu projekta „Škola volonterizma“, za jednu grupu krizmanika, prenosi portal nedjelja.ba.

Na radionici je sudjelovalo 20-ak krizmanika, a djelatnike MCVN-a Davora Krajinovića i Josipu Prskalo, dočekao je župni vikar fra Ivan Jaković.

Susret je započeo upoznavanjem, a potom je uslijedila radionica iz dva dijela. U prvom dijelu mladi su se, kroz igru i prezentaciju s konkretnim primjerima, upoznali s osnovama pisanja vijesti te su imali praktični dio samostalnog pisanja vijesti u grupama, koje su po završetku čitali i komentirali s edukatorima.

Potom su im, nakon pauze tijekom koje su se krizmanici opustili uz zanimljivu igru, predstavljena osnovna pravila kada je riječ o fotografiranju što je bilo potkrijepljeno brojnim primjerima fotografija. Nakon teorijskog dijela učenici su imali zadatak napraviti nekoliko fotografija i kao grupa predstaviti najbolju koju je edukator pogledao i prokomentirao uz savjete što se može poboljšati.

Djelatnici MCVN-a na kraju susreta zahvalili su župniku fra Josipu Tomasu i vikaru fra Ivanu na suradnji i otvorenosti za nove projekte, kao i krizmanicima na njihovu aktivnom sudjelovanju. Susret je završen zajedničkim fotografiranjem.

Napomenimo da projekt Škola volonterizma provodi Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. u suradnji s MCVN-om. (kta)


foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    16. siječanj 2019.

    Udienza generale Papa Francesco

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: