Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

18. siječanj 2019.

Vijesti

Vatikan, 26. travanj 2018.

PAPIN APEL ZA MEĐUKOREJSKI KONGRES

One koji imaju izravne političke odgovornosti molim da hrabro i s nadom budu „stvaraoci mira“ i potičem ih da s povjerenjem nastave započeti put za dobro svih

Po završetku kateheze tijekom opće audijencije na Trgu svetog Petra, 25. travnja 2018. papa Franjo je uputio apel za Korejski poluotok u prigodi međukorejskog kongresa koji će se održati 27. travnja u pograničnom selu Panmunjeomu, a na kojem će sudjelovati predsjednici dviju Koreja, Moon Jae-in i Kim Jong Un, te je pritom istaknuo: Taj susret bit će milosna prilika za pokretanje iskrenijeg dijaloga, konkretnog puta pomirenja i ponovnog uspostavljanja zajedništva koji bi na kraju trebali osigurati mir na Korejskom poluotoku i čitavom svijetu.

Korejskom narodu, koji žarko želi mir, jamčim svoju osobnu molitvu i blizinu cijele Crkve – rekao je Papa i dodao - Sveta Stolica prati, podupire i potiče sve korisne i iskrene pothvate za izgradnju bolje budućnosti, u znaku susreta i prijateljstva među narodima. One koji imaju izravne političke odgovornosti molim da hrabro i s nadom budu „stvaraoci mira“ i potičem ih da s povjerenjem nastave započeti put za dobro svih. Bog je Otac svima i Otac mira, zato vas pozivam da molite našeg Boga Oca, Oca svih ljudi, za korejski narod, kako za one na Jugu tako i za one na Sjeveru – zaključio je Sveti Otac. (kta/rv)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    16. siječanj 2019.

    Udienza generale Papa Francesco

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: