Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

18. siječanj 2019.

Najave

Plehan, 25. travanj 2018.

„Dani Plehana“ od 25. do 28. travnja

Proslava blagdana sv. Marka, evanđeliste, patron istoimene župe na Plehanu u Bosanskoj Posavini – Dani Plehana trajat će ove godine od srijede 25. travnja do subote 28. travnja.

Na sam blagdan sv. Marka u srijedu, 25. travnja sveta Misa je u 11 sati, a potom slijedi blagoslov polja za sela Bunar i Kovačevce. Molitvu Večernje u 18 sati predvodi dr. Josip Šimunović, ravnatelj Nadbiskupijskog pastroalnog instituta iz Zagreba i voditelj Đakonske pastoralne godine. Uz franjevce s Plehana i vjerni puk, u molitvi sudjeluju 34 đakona, pripravnika za prezbiterat: iz Zagrebačke i Zadarske nadbiskupije, Varaždinske, Sisačke i Bjelovarsko-križevačke biskupije, Murskosoboške biskupije, Vojnog ordinarijata u RH, Hrvatske franjevačke provicnije sv. Ćirila i Metoda iz Zagreba, Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja BDM, Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja, Provincije franjevaca trećeredaca glagoljaša sv. Jeronima, Hrvatske pokrajine Družbe Isusove, Hrvastke salezijanske provincije sv. Ivana Bosca i đakon Benediktinskog samostana sv. Kuzme i Damjana.

U četvrtak, 26. travnja u 17.30 sati je krunica i sveta Misa. U 18.30 je predstavljanje dviju knjiga u izdanju Europske akademije Banjolučke biskupije: autora dr. Franje Komarice – Winfrida Gbureka – „Ljubav, Sila domišljatost, skidaanje maski“ te knjiga „Prešućeni zločin“ – zbornik radova povodom 20. obljetnice prgona Hrvata. O knjigama će govoriti Frano Pitlović, voditelj studija Europske akademije Banjoličke biskupije i Erdoan Katana dopisnik radio „Slobodna Europa“ iz Banja Luke.

U petak 27. travnja u 17.30 sati je krunica i sveta Misa. U 18.30 je multimedijalna prezentacija: Vjersko - kulturno središte Plehan, Idejni projekt zgrade Samostana.

U subotu 28. travnja je vanjska proslava sv. Marka. Svečanu hodočasničku misu s početkom u 11 sati u novoj plehanskoj crkvi predvodi sin Bosanske Posavine fra Augustin Čordaš, župni vikar župe Uznesenja BDM u Širokom Brijegu. Misi prethodi u 10.30 molitva krunice. (kta/b.l.)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    16. siječanj 2019.

    Udienza generale Papa Francesco

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: