Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

26. ožujak 2019.

Vijesti

Zagreb, 17. travanj 2018.

NOVI BROJ MARULIĆA

Na početku jubilarne 150. godine postojanja Hrvatskoga književnoga društva sv. Jeronima objavljen je 280. broj Hrvatske književne revije „Marulić"

Na početku jubilarne 150. godine postojanja Hrvatskoga književnoga društva sv. Jeronima objavljen je 280. broj Hrvatske književne revije „Marulić".

Radovi u ovom broju raspoređeni su u osam rubrika. Na početku urednici Stjepan Razum i Ante Kraljević ukratko predstavljaju tekstove te daju kratki izvještaj sa sjednice Upravnog odbora koji je raspravljao o sadržaju jubilarne proslave Hrvatskoga književnoga društva sv. Jeronima. Paško Melvin ugostio je Vjekoslava Bobana i s njime popričao o „hrvatskoj književnoj baštini i hrvatskom jeziku". Rubrika „Književna štiva „donose pjesme, sonete, priče, pripovijetke, dijelove romana, crtice više autora. Ljerka Mikić i Barbara Krenjec – Ilijač napisale su meditativna štiva. Različiti članci bave se temama o koloniziranoj djeci, glagoljici i drugim. Branimir Petenar pomaže čitateljima da u „Jezičnom podsjetniku" kažu koju i o tuđicama i mogućim domaćim inačicama. Ovaj broj osvrnuo se na mnoge knjige vjerske i povijesne tematike. Svetojeronimske vijesti sakupio je Stjepan Razum. Hrvatsko književno društvo sv. Jeronima povodom svog jubileja raspisuje Natječaj za kratku priču i pjesmu koji je otvoren do 31. kolovoza. Na kraju broja predstavljena su izdanja HKD-a sv. Jeronima. (kta/ika)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    25. ožujak 2019.

    Papa Francesco a Loreto: tutta la visita in un minuto

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: