Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

26. ožujak 2019.

Vijesti

Vitez, 15. travanj 2018.

PRVOPRIČESNICI ŽUPE GROMILJAK POSJETILI VITEZ

U znaku molitve i radosnog susreta s drugim

Prvopričesnici župe Gromiljak, 13. travnja 2018. posjetili su samostan „Sveti Josip“ u Vitezu sestara Služavki Maloga Isusa te izmolili dječji križni put uspevši se na brdo Kalvariju gdje je poznato svetište Gospe Žalosne.

Prvopričesnici su ovogodišnji učenici IV.1 razreda OŠ „Gromiljak“, njihova vjeroučiteljica s. M. Danica Bilić povela ih je na jednodnevni izlet kako bi doživjeli radosni susret kako s najstarijima tako i s najmlađima u obilasku samostana „Sveti Josip“.

Djeca su prije dolaska u Vitez također posjetila Dom za stare osobe „Otac Kristofor“ u Novoj Biloj te razveselila sve nazočne pjesmom i srdačnim razgovorom sa štićenicima doma.

Putovanje se nastavilo do crkvice sv. Ante u Vitezu gdje su se djeca kratko pomolila, a zatim je počeo uspon do brda Kalvarije i pobožna molitva dječjeg križnog puta. Na samome brdu je crkva posvećena Gospi Žalosnoj i poznato svetište koje pohode brojni vjernici moleći se za Njezin zagovor kod Svevišnjeg.

Maleni su zatim pošli do samostana „Sveti Josip“ sestara Služavki Maloga Isusa u sklopu kojega djeluje i Obiteljski centar „Sveti Rafael“ s dječjim vrtićem. Proveli su ugodno vrijeme uz pjesmu i igru s najmlađima vrtićke dobi.

Imali su prigodu posjetiti i Dom za stare i nemoćne osobe „Sveti Josip“ te svima donijeti osmijeh na lica svojom dječjom razigranošću, razgovorom i zajedničkom pjesmom.

Prvopričesnicima je ovo bilo nezaboravno i prelijepo iskustvo iskrenog susreta s drugim. (kta)

foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    25. ožujak 2019.

    Papa Francesco a Loreto: tutta la visita in un minuto

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: