Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

26. ožujak 2019.

Najave

Sarajevo, 7. travanj 2018.

Uskrsna radionica i Uskrsni koncert u Franjevačkom samostanu Svetog Ante na Bistriku

Povodom uskrsnih blagdana, Udruga „Facultas za prosperitet mladih“ organizira dvije manifestacije u općini Stari Grad. U subotu 7. travnja 2018. održat će se Uskrsna radionica „Iz bakine škrinje“ i Uskrsni koncert u Franjevačkom samostanu Svetog Ante na Bistriku.

Uskrsna radionica „Iz bakine škrinje“, u okviru koje će biti upriličena izložba tradicijskih uskrsnih jela, slastica, pisanica, narodnih nošnji, suvenira i rukotvorina te prezentacija narodnih poslovica, izreka i pjesama povodom uskrsnih blagdana, održat će se u subotu, 7. travnja s početkom u 15 sati, u Galeriji Franjevačkog samostana Sveti Ante na Bistriku. U programu radionice sudjeluju: Turistička zajednica grada Županja, Ženski vokalni ansambl „Nene“ (Bošnjaci, Slavonija), Udruga „Bošnjački šlingeraji“ (Županja), Nositelji „Ceste zlatne niti“ (Županja, Bošnjaci, Gradište, Štitari), Obiteljsko gospodarstvo „Divna” (Trpanj, Pelješac), Udruga „Libertas“ (Sarajevo), Restoran „Pod lipom“ (općina Stari Grad, Sarajevo) i vokalna solistica Vesna Domorocki (Sarajevo).

Isti dan, s početkom u 18.40 sati, u Crkvi Svetog Ante na Bistriku, bit će održan Uskrsni program u okviru kojeg će nastupiti ženska klapa „Divna“ iz Trpnja. Gosti programa su vokalni ansambl „Nene“ (Bošnjaci, Slavonija).

Ulaz na ove dvije manifestacije je slobodan.

Manifestacije se realiziraju u sklopu Regionalnog programa lokalne demokracije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD), koji financira Europska unija, a provodi Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP).

Za više informacija može se kontaktirati Udruga „Facultas za prosperitet mladih“ (063/417-355). (kta)


foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    25. ožujak 2019.

    Papa Francesco a Loreto: tutta la visita in un minuto

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: