Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

26. ožujak 2019.

Poruke i poslanice

Vatikan, 25. ožujak 2018.

Papin nagovor uz molitvu Anđeo Gospodnji u nedjelju, 25. ožujka 2018.

Prije nego zaključim ovo slavlje, želim pozdraviti sve vas, Rimljane i hodočasnike koji su sudjelovali na njemu, posebno mlade i iz različitih dijelova svijeta, i one – njih oko 15 tisuća – koji su nam se pridružili putem interneta: sve vas pozdravljam! Sjećajući se sa zahvalnošću svog nedavnog putovanja u Peru, pozdravljam s ljubavlju peruansku zajednicu koja je prisutna u Italiji.

Današnji Svjetski dan mladih, koji se održava na biskupijskoj razini, važan je korak na putu prema Biskupskoj sinodi o mladima, vjeri i razlučivanju koja će se održati u listopadu, kao i na putu pripreme za Svjetski dan, koji će se održati u Panami u siječnju 2019. Na tome putu prati nas primjer i zagovor Marije, mlade žene iz Nazareta, koju je Bog izabrao za Majku svoga Sina. Ona kroči zajedno s nama i vodi nove generacije na njihovu putu vjere i bratstva.

Neka nam Marija svima pomogne da dobro doživimo Veliki tjedan. Od nje naučimo unutarnju tišinu, pogled srca, vjeru ispunjenu ljubavlju kako bismo slijedili Isusa na putu križa, koji vodi do radosne svjetlosti uskrsnuća.

I prije molitve Angelusa, želio bih se zahvaliti kardinalu Baldisseriju, mons. Fabeneu i Tajništvu Sinode i svim suradnicima koji su puno pomagali u ovome tjednu: hvala vam puno!
Angelus Domini…

(kta/ika)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    25. ožujak 2019.

    Papa Francesco a Loreto: tutta la visita in un minuto

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: