Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

26. ožujak 2019.

Vijesti

Lištani, 21. ožujak 2018.

ŽUPA LIŠTANI SVEČANO PROSLAVILA SVOJ PATRON

Uz vlč. Ošapa i domaćeg župnika vlč. Martinovića te livanjskog župnika i gvardijana fra Vinka Sičaju koncelebrirao je još pet svećenika

Za proslavu svoga patrona, svetkovine sv. Josipa, zaručnika BDM, župa se Liskovica pripremala trodnevnom duhovnom obnovom. Trodnevnicu je predvodio banjolučki župnik vlč. Žarko Vladislav Ošap. Tema trodnevne duhovne obnove bila je „Sakramenti u životu Crkve“.

S obnovom se započelo u petak pobožnošću križnog puta, zatim se slavila Sveta misa. U homiliji je predvoditelj trodnevnice govorio o sakramentu Pokore. Drugi dan je župa imala cjelodnevno klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu. U subotu je upriličena velika korizmena ispovijed za sve župljane. Pod Misom je nagovor bio o Euharistiji. U nedjelju je voditelj obnove propovijedao na temu dnevnog evanđelja – Isusu koji samog sebe žrtvuje poput pšeničnog zrna bačenog u zemlju, a na križ razapet sve privlače sebi.

Najsvečanije je ipak proslavljen patron župe, svetkovina sv. Josipa, u ponedjeljak, koncelebriranom Svetom misom koju je pjevanjem obogatio domaći crkveni zbor. Uz vlč. Ošapa i domaćeg župnika vlč. Ivu Martinovića te livanjskog župnika i gvardijana fra Vinka Sičaju koncelebrirao je još pet svećenika, a sudjelovao je oko tri stotine vjernika. Kako na sam patron, tako i tijekom trodnevnice, uz domaće župljane, odazvali su se i brojni župljani iz okolnih župa, prije svega iz Odžak-Ćaića, Ljubunčića i Čuklića (kta/tabb)


foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    25. ožujak 2019.

    Papa Francesco a Loreto: tutta la visita in un minuto

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: