Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

13. prosinac 2018.

Vijesti

Maribor, 14. ožujak 2018.

POTVRĐENO PRIJATELJSTVO CARITASA MARIBOR I CARITASA MOSTAR

Održan godišnji susret djelatnika i volontera Caritasa nadbiskupije Maribor

U subotu, 10. ožujka 2018. u Mariboru je održan godišnji susret djelatnika i volontera Caritasa nadbiskupije Maribor. Posebni gosti bili su predstavnici Caritasa biskupija Mostar-Duvno i Trebinje-Mrkan, ravnatelj don Ante Komadina i troje djelatnika. U mariborskoj prvostolnici održana je Sveta misa na kojoj su osoblje i volonteri zahvalili Gospodinu za sve dobro što su tijekom prošle godine mogli učiniti za ljude u nevolji te su molili Boga da ih nastavlja jačati kako bi mogli nastaviti humanitarno djelovati i u budućnosti. Sveto misno slavlje predvodio je mariborski nadbiskup mons. Alojzije Cvikl, a koncelebriralo je deset svećenika. Nadbiskup je izrazio srdačnu dobrodošlicu svim volonterima te im je zahvalio na radu i predanom volonterskom angažmanu u Caritasu.

Godišnji susret održan je pod sloganom „Otvori nam oči”. Branko Maček, predsjednik i Darko Bračun, generalni tajnik mariborskog Caritasa predstavili su prošlogodišnje aktivnosti uključujući i posjet mladih vjernika župi Dračevo u trebinjsko-mrkanskoj biskupiji. Pozivu su se odazvali i pozdravne riječi uputili predstavnici javne vlasti te partnerskih organizacija. Na kraju susreta volonterima i gostima obratio se dr. don Ante Komadina koji je predstavio aktivnosti i programe Caritasa Mostar. Don Ante je iskreno zahvalio slovenskim vjernicima i Caritasu na brojnim donacija koje su poslali u BiH za vrijeme rata i u poratnom razdoblju. Emitiran je i dokumentarni film “Živimo ljubav“ koji je nastao u povodu 35 godina djelovanja Caritasa. Inače, ova obljetnica Caritasa Mostar proslavljena je radno Studijskim danima u listopadu prošle godine u Caritasovu duhovno-obrazovnom centru „Emaus“ u Potocima, a na kojoj su sudjelovali i predstavnici Caritasa Maribor te je odlazak u Sloveniju zapravo bio uzvratni posjet i potvrda prijateljstva dva Caritasa.

Domaćini su gostima predstavili najvažnije aktivnosti i projekte: pučku kuhinju „Betlehem“, ambulantu i prihvatilište za beskućnike, dom za stare i iznemogle „Sv. Lenart“ i zavod za smještaj osoba s invaliditetom „Karion“. Svi ovi projekti „uronjeni“ su javni sektor, odnosno podržavaju ih ministarstva i općine što je dokaz istinske podršku koju države Zapadne Europe pružaju Caritasu, a sve u interesu najugroženijih pripadnika društva. Dao Bog da i kod nas bude tako! (kta)


foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    12. prosinac 2018.

    La fiducia, chiave del riscatto

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2018 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: