Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

19. ožujak 2019.

Vijesti

Sarajevo, 13. ožujak 2018.

EUHARISTIJSKO SLAVLJE UOČI XX. REDOVITOG GODIŠNJEG ZAJEDNIČKOG ZASJEDANJA HBK I BK BIH

13. ožujka 2018. u 18 sati u katedrali Srca Isusova u Sarajevu

Danas, 13. ožujka 2018., na godišnjicu izbora pape Franje, članovi Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine i Hrvatske biskupske konferencije slavit će Svetu misu u 18 sati u katedrali Srca Isusova u Sarajevu. Euharistijsko slavlje predvodit će predsjednik Biskupske konferencije BiH kardinal Vinko Puljić, nadbiskup metropolit vrhbosanski, a prigodnu propovijed uputit će predsjednik Hrvatske biskupske konferencije mons. Želimir Puljić, nadbiskup zadarski.

Jednodnevni radni dio zasjedanja članovi BK BiH i HBKL održat će 14. ožujka 2018. u Nadbiskupskoj rezidenciji u glavnom gradu BiH. Toga dana u jutarnjim satima slavi će Svetu misu u crkvi sv. Ćirila i Metoda u okviru zdanja Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa uz sudjelovanje bogoslovne zajednice te profesora Katoličkog bogoslovnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

U radnom dijelu zasjedanja biskupi će razgovarati o zajedničkim temama, a to su: Hrvatska inozemna pastva, Papinski hrvatski zavod sv. Jeronima u Rimu, Tjedan solidarnosti s Crkvom i ljudima u BiH i Nedjelja solidarnosti, Komisija HBK i BK BiH za Hrvatski martirologij i Ured za prikupljanje svjedočanstava, Misijska djelatnost Crkve u Hrvata, a bit će riječi i o liturgijskim pitanjima te o dokumentu za odgoj i izobrazbu budućih svećenika.

U srijedu, 14. ožujka 2018. u 12.30 sati u Svećeničkom domu Vrhbosanske nadbiskupije u Sarajevu (Josipa Stadlera 11) bit će održana konferencija za novinstvo u okviru XX. redovitog zajedničkog zasjedanje članova BK BiH i HBK. Na konferenciji će govoriti predsjednici Biskupskih konferencija kardinal Vinko Puljić i nadbiskup Želimir Puljić. (kta)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    17. ožujak 2019.

    Papa: in Quaresima la preghiera ci illumini

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: