Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

13. prosinac 2018.

Vijesti

Vatikan, 17. veljača 2018.

PAPA FRANJO PRIMIO ČLANOVE UDRUGE PRO PETRI SEDE

Članovi udruge su hodočastili na grob apostola Petra da bi potvrdili svoju vjeru i obnovili u svom poslanju ljubav prema bližnjemu

Papa Franjo je 16. veljače 2018. u Vatikanu primio članove udruge Pro Petri Sede, koji su hodočastili na grob apostola Petra da bi potvrdili svoju vjeru i obnovili u svom poslanju ljubav prema bližnjemu.

Vaš se posjet održava na početku korizme koja je prikladno vrijeme da se ponovno usredotočite na središte katoličke vjere i na poslanje Crkve u kojoj svaka krštena osoba mora sudjelovati – rekao je Papa i nastavio – Svjesni da je svijet obilježen ravnodušnošću, nasiljem, sebičnošću i pesimizmom, možemo se danas zapitati, trpi li on od nedostatka ljubavi, bilo u srcima bilo u odnosima s Bogom i drugima? To je pitanje koje sam postavio u korizmenoj poruci za 2018. godinu; je li se ugasila ljubav u našim srcima? – podsjetio je Papa te istaknuo – Ima smisla pogledati istini u lice! I koristiti sredstva koja nam daje u Crkvi sam Bog.

Molitva nas ponovo stavlja na put istine o nama samima i o Bogu – rekao je Sveti Otac – post nam daje mogućnost da dijelimo prilike s mnogim ljudima koji se suočavaju s nevoljama gladi i čini nas pažljivijima prema bližnjima; a milostinja je blagoslovljena prigoda za suradnju s Božjom Providnošću za dobrobit njezine djece. Pozivam vas da učinite da milostinja postane način vašega života i da ustrajete u konkretnoj pomoći onima kojima je to potrebno. Vaša dužnost traži da uvijek budete spremni, osim materijalne pomoći, davati toplinu da se drugi osjećaju prihvaćeni, i pažnju poštovanja i bratstva, bez kojih se nitko ne može ponovo ohrabriti i iznova se nadati budućnosti.

Želim vam ponovo iskazati svoje poštovanje i ohrabrenje za vaše poslanje – naglasio je papa Franjo – pozivajući vas da ga svakodnevno nosite u osobnoj i zajedničkoj molitvi, sjećajući se ljudi koje podržavate. Dio je vašega poslanja također, da ih povjeravate Gospodinu i da tako gradite crkveno zajedništvo, jer smo svi djeca istog Oca. S velikodušnim darom koji dajete Petrovom nasljedniku pridonosite poslanju Crkve u pružanju potpore svakoj osobi, posebno najsiromašnijima i onima koji su izgubili sve radi prisilnog iseljenja. Zahvaljujem u njihovo ime za vašu pomoć i duhovnu blizinu.

Molimo Gospodina da preobrazi naša srca kako bi na zemlji rasla ljubav, te da konačno prestanu sukobi koji su uzroci bezbrojnih zala. Neka vaše hodočašće poveća u vama ljubav, kao i želju da svaki dan ispovijedate svoju vjeru i svjedočite ju tamo gdje živite – potaknuo je na kraju Papa i zaključio – Također vas pozivam da se molite za mlade, da sljedeća sinoda koja je posvećena njima omogući posebno ponovno buđenje svećeničkih i redovničkih zvanja u vašim zemljama. (kta/rv)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    12. prosinac 2018.

    La fiducia, chiave del riscatto

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2018 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: