Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

23. veljača 2019.

Vijesti

Čapljina, 14. veljača 2018.

PETI ROĐENDAN DOMA I HOSPICIJA „BETANIJA“

Svetu misu predslavio je ravnatelj Caritasa biskupija Mostar-Duvno i Trebinje-Mrkan dr. don Ante Komadina

U Pastoralnom centru Caritasa biskupija Mostar-Duvno i Trebinje-Mrkan u Čapljini u nedjelju, 11. veljače 2018. na blagdan Gospe Lurdske, proslavljen je peti rođendan Doma i Hospicija "Betanija". Svetu misu u prijepodnevnim satima predslavio je ravnatelj Caritasa biskupija Mostar-Duvno i Trebinje-Mrkan dr. don Ante Komadina koji je u uvodnom dijelu rekao kako slavimo Gospu Lurdsku - zaštitnicu bolesnika od koje možemo u svim životnim trenutcima tražiti zagovor, baš kao i od blaženog Alojzija Stepinca čiji je spomendan bio dan ranije.

Don Ante je posebnu zahvalnost Bogu izrazio zbog novoga člana župne zajednice, malenoga Zdravka kojeg su roditelji i kumovi donijeli na krštenje. Molitveni prostor je bio tako podijeljen, a istovremeno tako jedinstven. Istočna strana je pripala korisnicima doma "Betanija" koji su već u jeseni, a zapadna Zdravku koji je tek u proljeću života. Krstitelj je bio župni kapelan don Dragan Filipović, pjevao je župni zbor, a čitanja su vjernicima prenijeli zaposlenici Doma.

Don Ante je u svojoj propovjedi naglasak stavio na naše česte postupke kojima druge izoliramo, stavljamo u karantenu, baš kao što su nekoć Židovi činili gubavcima: "Nismo li isto barem jednom u životu svi učinili? A Isus, On se dotiče gubavca i ozdravlja ga, krši sva pravila i odredbe židovske. Stoga, ugledajmo se na Isusa i pristupajmo svima jednakim žarom i ljubavlju, a posebno mislimo i brinimo o našim bolesnicima".

Vrijeme bez oborina dopustilo je da se u dvorištu napravi fotografiju na kojoj je zabilježen trenutak kojega će se ubuduće sjećati kao petog rođendana Doma i Hospicija. Popevši se na kat, jedni stepeništem, a drugi liftom, izrezali su i slavljeničku tortu. Ravnatelju don Anti Komadini u ovome poslu su pomogli gđa Kata koja je s njima od samih početaka i gosp. Mijo koji je doselio tek početkom godine.

Okupljeni su proslavili peti rođendan, sve na slavu Božju! Upravo je to bio poziv svetog apostola Pavla iz drugog čitanja prve poslanice Korinćanima. (kta/caritas.ba)


foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    21. veljača 2019.

    Papa Francesco: ascoltiamo il grido dei piccoli che chiedono giustizia

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: