Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

23. veljača 2019.

Vijesti

Katolički tjednik br. 7

Katolički tjednik br. 7

Sarajevo, 13. veljača 2018.

IZAŠAO 7. BROJ KATOLIČKOG TJEDNIKA

U novom broju možete pročitati pregršt zanimljivih priloga

Na svetkovinu Svih svetih, 1. studenoga, papa Franjo napisao je poruku za korizmu 2018. koju je Tiskovni ured Svete Stolice objavio 6. veljače. Za središte svoje poruke uzeo je Isusovu rečenicu izgovorenu na Maslinskoj gori: „Razmahat će se bezakonje i ohladnjeti ljubav mnogih“ (Mt 24,12). U novom broju Tjednika donosimo sažetak te poruke.

Korizma je uvijek osobit duhovni hod prema Uskrsu. Uoči početka te 40-dnevne priprave za najveći kršćanski blagdan, o smislu i značaju korizme razgovarali smo sa svećenikom, medijskim djelatnikom i piscem fra Marijem Knezovićem.

Na Stepinčevo, 10. veljače, središnje euharistijsko slavlje u župnoj crkvi Presvetog Trojstva, u rodnoj župi Bl. Alojzija Stepinca u Krašiću, 50-ak km jugozapadno od Zagreba, predvodio je vrhbosanski nadbiskup Vinko kard. Puljić...

U Banjoj Luci je od 5. do 7. veljače održana XVII. Godišnja skupština Nacionalnog vijeća Papinskih misijskih djela (PMD) Bosne i Hercegovine.

Od 7. do 9. veljače, u Skadru je održan peti po redu Susret nacionalnih delegata biskupskih konferencija u Europi za odnose s muslimanima.

U svom novom razmišljanju u rubrici Obitelj na dlanu Danijela Blažeka piše o današnjem društvu. "Postajemo li ponovno zemlja u kojoj ćemo svoje misli morati šaptati jedni drugima na uho ili ih držati za sebe, u kojoj ćemo se osvrtati iza leđa i sumnjičavo promatrati svakoga tko drži mobitel u ruci? Što će biti iduće?", pita se naša suradnica.

Na području jugoistočne Bosne, u podnožju planine Romanije, na predjelu gdje Glasinačko polje prelazi u brežuljkast, borovima okićen kraj, smjestila se Rogatica. Gradić je to kojega su brda, koja nose Glasinac, spuštena u dolinu rijeke Rakitnice, opasala zelenim vijencem. Tamo i danas postoji mala katolička zajednica i o njoj pišemo u novoj reportaži.

Iz Crkve u Hrvata donosimo dosta vijesti...

Hrvatska katolička župa u Münchenu svečano je 11. veljače proslavila spomendan svoga zaštitnika Bl. Alojzija Stepinca te 70. obljetnicu postojanja i djelovanja.

U organizaciji Katoličkog školskog centra Sv. Pavao u Zenici su 10. veljače organizirane maškare na otvorenom gdje su osim učenika i djelatnika KŠC-a sudjelovali i građani Grada čelika.

Svečanim euharistijskim slavljem kojeg je 8. veljače u župnoj crkvi Sv. Majke Terezije u Vogošći nadomak Sarajeva predslavio vrhbosanski nadbiskup metropolita Vinko kard. Puljić u službu lektorata (čitača) postavljena su četvorica bogoslova Nadbiskupijskog misijskog međunarodnog sjemeništa Redemptoris Mater.

Vašoj pozornosti preporučamo i ostale zanimljive tekstove. Čitajte Tjednik i portal nedjelja.ba glasove nove evangelizacije! (kta/kt)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    21. veljača 2019.

    Papa Francesco: ascoltiamo il grido dei piccoli che chiedono giustizia

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: