Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

23. veljača 2019.

Najave

Kornica, 17. veljača 2018.

Otvaranje projekta "Iuvenes Fructus"

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ već deset godina uspješno organizira različite projekte za mlade sa šireg područja BiH realizirajući edukativne, kreativne, socijalne projekte za mlade kako bi ostali u svojoj domovini i radili na razvoju svoje lokalne i župne zajednice. Prošle godine, Nadbiskupijski centar za pastoral mladih svoje aktivnosti odlučio je proširiti na marginaliziranu skupinu mladih koji po završetku srednje škole nisu upisali fakultet, niti pronašli mogućnost zaposlenja.

Sukladno tome, Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ umrežio se s poduzećem Zorg-In d.o.o. koje se već četiri godine bavi poljoprivrednom djelatnošću u selu Kornica u Bosanskoj Posavini. Rezultat suradnje je projekt „Iuvenes Fructus“ koji ima za cilj doprinijeti osposobljavanju mladih za rad u poljoprivredi. Tijekom jednogodišnjeg programa edukacije u sklopu projekta, mladih od 18 do 35 godina će steći znanja i vještine za rad u voćarstvu, kroz teorijsku i praktičnu nastavu. Na kraju edukacije, 5 najuspješnijih i najperspektivnijih mladih ostvarit će start-up poticaj za pokretanje vlastitog biznisa.

U subotu, 17. veljače 2018. bit će upriličeno svečano otvorenje projekta koje će započeti Svetom misom u 12 sati u filijalnoj Crkvi župe Čardak, sv. Josipa u Kornici. Misu će predvoditi apostolski nuncij u BiH nadbiskup Luigi Pezzuto. Nakon mise u prostorijama stare osnovne škole u Kornici uslijedit će predstavljanje rezultata prve godine projekta, ali i predstavljanje novih kandidata koji će sudjelovati u projektu. Nazočnima će se obratiti prof. dr. Šimo Maršić, ravnatelj Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. te gosp. Petar Lušo, direktor poduzeća Zorg-In d.o.o. Nakon programa svečanog otvorenja projekta za sve goste i prijatelje bit će upriličen ručak.

Za sve dodatne informacije može se kontaktirati Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II“ putem e-maila: iuvenes.fructus2018@gmail.com ili na tel: +387 33 766 225. (kta/mladicentar)


foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    20. veljača 2019.

    Papa Francesco udienza generale

Prethodna Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: