Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

23. siječanj 2018.

Vijesti

Livno, 23. siječanj 2018.

IZABRANO NOVO VIJEĆE MJESNOG BRATSTVA OFS-A LIVNO

Kapitulom je predsjedao područni ministar OFS-a Bosne Srebrene Marijan Begić

U subotu, 20. siječnja 2018. u prostorijama pastoralnog centra župe Svih Svetih u Livnu održan je izborni kapitul mjesnog bratstva Franjevačkog svjetovnog reda (OFS). Kapitulom je predsjedao područni ministar OFS-a Bosne Srebrene Marijan Begić uz asistenciju fra Domagoja Šimića, područnog duhovnog asistenta OFS-a. Na samom početku fra Domagoj i brat Marijan su pozdravili sve prisutne, zahvalili se dosadašnjem vijeću na svemu što su uradili i pozvali ovo mjesno bratstvo da nastavi slijediti Isusa Krista po primjeru svetoga Franje. Brat Marijan je sve prisutne upoznao sa tijekom izbora kako ih propisuju Pravilo i Generalne konstitucije. Sukladno Obredniku OFS-a slavlje kapitula započelo je zazivom Duha Svetoga i molitvom. Zapisnik je vodila Anđelka Lauš a glasove su brojale Ljubica Karadža i Danica Inić.

Tajnim glasovanjem izabrano je novo vijeće mjesnog bratstva OFS-a koje čine:
- Anđa Jukić, ministra
- Danica Inić, doministra
- Anđelka Lauš, tajnica
- Dubravka Konta, rizničarka
- Vesna Konta, učiteljica formacije
- Ljubica Karadža, povjerenica za Framu.

Nakon obavljenih izbora u župnoj crkvi slavljena je Sveta misa zahvalnica koju je predvodio fra Domagoj. U svojoj propovijedi fra Domagoj je govorio o važnosti molitve, kako pojedinačne/osobne tako i zajedničke u našem životu.

Poslije Mise svi su se okupili ponovno u pastoralnom centru na zakuski koju su priredili vrijedni domaćini.

"Prije svega, hvala dragom Bogu na ovom zaista prelijepom danu i daru bratskog susreta. Hvala fra Domagoju na lijepoj propovijedi i poticajnim riječima. Hvala fra Vinku Sičaji, župniku, fra Emanuelu Radiću, mjesnom duhovnom asistentu, fra Ivanu Mijatoviću, župnom vikaru i fra Juri Šekeriji, župnom vikaru što su svojim prisustvom uveličali ovo naše slavlje. Hvala svoj braći i sestrama trećoredcima na iskazanoj dobrodošlici, bratskom zajedništvu i svemu što su učinili. Izabranim vijećnicama želimo obilje Božjeg blagoslova te mir i ustrajnost u obnašanju službi koje su prihvatile. Neka ih na njihovom putu nadahnjuje Duh Sveti, a sveti Franjo bude trajni uzor poniznosti i bratske ljubavi", poručili su iz mjesnog bratstva OFS-a Livno. (kta/fia)

PREPORUČI
Katehetski ured Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    22. siječanj 2018.

    Papa Francesco Viaggio Apostolico Cile perù conferenza stampa aereo

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2018 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: