Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

21. listopad 2018.

Vijesti

Srednjoamerički selioci na američko-meksičkoj granici

Srednjoamerički selioci na američko-meksičkoj granici

Washington, 11. siječanj 2018.

AMERIČKI BISKUPI POZIVAJU NA PROMIŠLJANJE O USELJENIČKIM PRIČAMA

Za ovogodišnji Nacionalni tjedan migracija, koji je počeo 7. siječnja, a završit će 13. siječnja, biskupi su odabrali temu „Mnoga putovanja, jedna obitelj“

Katolička biskupska konferencija Sjedinjenih Američkih Država već skoro 50 godina obilježava Nacionalni tjedan migracija kao priliku za Crkvu da promišlja o okolnostima s kojima se suočavaju selioci, uključujući useljenike, izbjeglice, djecu, te žrtve i preživjele trgovine ljudima.

Američki su biskupi za ovogodišnji tjedan odabrali temu „Mnoga putovanja, jedna obitelj“, ističući time činjenicu da su migracije zajedničke svim obiteljima jer sve obitelji u nekom trenutku, bilo u dalekoj prošlosti bilo nedavno, imaju priče o seljenju. Dodajmo kako je ovogodišnji Nacionalni tjedan migracija počeo 7. siječnja, a završit će 13. siječnja.

U poruci za Nacionalni tjedan migracija, predsjednik Američke biskupske konferencije, kardinal Daniel DiNardo, nadbiskup Galvestona i Houstona, napomenuo je da se useljenje u Sjedinjene Američke Države promijenilo kroz pet desetljeća otkad je prvi put obilježen Nacionalni tjedan migracija. Međutim, migranti tada i oni danas dijele zajedničku želju da osiguraju velike blagoslove američke prilike.

Kardinal DiNardo je potom citirao Papinu ovogodišnju poruku za Svjetski dan mira koja se usredotočuje upravo na selioce i izbjeglice. Sveti je Otac napisao da selioci i izbjeglice „ne dolaze praznih ruku. Oni donose svoju hrabrost, vještine, energiju i težnje, kao i blaga vlastite kulture; i na taj način obogaćuju živote naroda koji ih primaju“. (kta/rv)

PREPORUČI
Katehetski ured Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    21. listopad 2018.

    Poruka pape Franje u prigodi Svjetskog dana misija

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2018 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: