Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

20. studeni 2018.

Vijesti

Sarajevo, 7. prosinac 2017.

OTVARANJE ERASMUS + PROJEKTA „YOUTH UNITED!”

Na otvaranju projekta je predviđena prezentacija rada Caritasa u BiH, Sloveniji i Srbiji

Caritas Bosne i Hercegovine će upriličiti otvaranje projekta Youth United!, koje će se održati u petak, 8. prosinca 2017. u 9.30 sati u Hotelu Hollywood u Sarajevu (Dr. Mustafe Pintola 23, Ilidža).

Na otvaranju projekta je predviđena prezentacija rada Caritasa u BiH, Sloveniji i Srbiji, te obraćanje predstavnika Veleposlanstva Republike Slovenije u BiH. Otvaranje projekta je otvoreno za medije, a predviđeno je i davanje izjava odgovornih osoba i partnera projekta iz Bosne i Hercegovine, Slovenije i Srbije.

Projekt Youth United! u okviru programa Erasmus+ će trajati do kolovoza 2019. godine i provodit će ga Nacionalni Caritasi u Bosni i Hercegovini, Sloveniji i Srbiji koji će u svakoj zemlji uključiti po 5 organizacija koje aktivno rade sa mladim osobama.

Mnogim organizacijama koje rade s mladim osobama nedostaje neophodno znanje i pristup približavanja mladima s različitim vjerskim, povijesnim i kulturnim podrijetlom. Stoga će se projekt obratiti ljudima i stručnjacima koji rade s mladima, šireći svoje horizonte u nastojanju da postignu sudjelovanje inače podijeljene i odvojene mladeži u zajedničkoj predanosti promjeni društva. Projekt će doprinijeti osnaživanju mladih ljudi, osobito onih s manje mogućnosti. Također će im se pružiti prilika da usvoje nova znanja na temelju njihovog prethodnog iskustva i stvarnih potreba.

Sudionici projekta, mladi iz Slovenije, BiH i Srbije, odabrani prema aktivnoj uključenosti u organizacijama mladih, uključujući i mlade s manje mogućnosti, imat će priliku sudjelovati u međunarodnom iskustvu mobilnosti - živjeti i raditi zajedno. Oni će steći nove vještine i znanja, ojačati će se vrijednosti poput solidarnosti, razumijevanja, tolerancije i prijateljstva. Tijekom neformalnog obrazovanja i učenja od vršnjaka o kulturi, religiji, razvijanju kompetencija koje će biti od velike koristi za njihove organizacije.

Više informacija o projektu svi zainteresirani mogu pronaći na web portalu Caritasa: www.caritas.ba ili na broj telefona: 033 206 441. (kta/caritas.ba)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    18. studeni 2018.

    Papa Francesco Angelus

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2018 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: