Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

21. studeni 2018.

Vijesti

Petrićevac, 7. prosinac 2017.

SV. NIKOLA POSJETIO ŽUPU PETRIĆEVAC

Iako mala gesta, za djecu je to nešto što nikada ne zaboravljaju i uvijek se rado sjete jednog od svojih omiljenih svetaca

U nedjelju, 3. prosinca 2017., sv. Nikola je pohodio župu sv. Ante Padovanskog na Petrićevcu. Toj posjeti i ovaj put su se najviše veselili najmlađi, iako ni stariji nisu bili ravnodušni svojim komentarima.

Crkvom je odisalo veselje radoznale djece koja su pozorno slušala propovijed o odgovornosti koju svatko od nas ima ispunjavajući svoje obveze za dobrobit cijeloga društva i zajednice. Takve nedjelje, u ovoj župi, djeci sve više znače jer ih podsjećamo da nisu zaboravljeni. U njihovim srcima prevladala je neizmjerna radost jer su oni danas bili prepoznati kao važan i vrijedan dio župe.

Po završetku Mise svako dijete je dobilo prigodan paketić kao znak pažnje da su bili dobri te kao poticaj da budu još bolji iz godine u godinu. Nakon toga su jedva dočekali da se fotografiraju ponosno kako drže svoju nagradu, dok su ih svi ostali župljani u tome bodrili.

Zainteresiranost za sv. Nikolu i simpatije koje imaju prema njemu su potpuno opravdane jer ipak je on taj koji ih se svake godine sjeti razveseliti u svojem dobro poznatome stilu te podsjećajući ih na važnost činjena dobra.

Iako mala gesta, za djecu je to nešto što nikada ne zaboravljaju i uvijek se rado sjete jednog od svojih omiljenih svetaca koji ih nije zaboravio ni u ovom dijelu svijeta. (kta/tabb)


foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    20. studeni 2018.

    Udienza di Papa Francesco alla Fondazione Maronita

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2018 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: