Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

20. studeni 2018.

Izdvajamo

Sarajevo, 30. studeni 2017.

Održan humanitarni koncert i izložba "Imaj srce"

Posvjedočiti ljubav i dobrotu

Ovaj 13. po redu humanitarni događaj organiziraju sestre Služavke Maloga Isusa Provincije Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije i Stadlerova dječjeg Egipta s misijom školovanja štićenika Stadlerova dječjeg Egipta (SDE), djece bez prikladne roditeljske skrbi.

Koncert je upriličen u Svećeničkom domu Vrhbosanske nadbiskupije i započeo je obraćanjem provincijalne poglavarice s. M. Maria - Ane Kusture, a program je vodio vlč. Jakov Kajinić, duhovnik u Vrhbosanskom bogoslovnom sjemeništu.

„Ovogodišnji naš humanitarni koncert željele smo posvetiti našem utemeljitelju slugi Božjem nadbiskupu Josipu Stadleru, ocu siromaha, koji je imao svoje životno geslo Imaj srce djetinje prema Bogu, materinje prema bližnjem i sudačko prema sebi, u povodu otvaranja Stadlerovih jubileja - 175. obljetnice rođenja, 150. svećeničkog ređenja i 100. obljetnice smrti (iduće 2018. godine). Srce je središte života za svakog od nas, ali ono bi također trebalo biti središte dobrote, radosti, ljubavi i plemenitosti. To je upravo ono što ste željeli posvjedočiti svi vi ovdje nazočni vašim sudjelovanjem na ovom humanitarnom koncertu. Doista, večeras želimo svatko na svoj način našoj djeci iz Stadlerova doma Egipat posvjedočiti tu ljubav i dobrotu te time im pomoći da mogu rasti i školovati se za bolju budućnost svakog ovog djeteta koje nam je povjereno“, istaknula je s. M. Maria - Ana zahvalivši svima na doprinosu ovom događaju.

Glazbeni program otpočeo je nastupom sestara Služavki Maloga Isusa koje su izvele skladbu nadahnutu Stadlerovim geslom, a potom su nazočne nastupima oduševili: Djeca vrtića Egipat, djeca SDE-a, Vokalna skupina Lašvanske Dive, VIS Jukić, Bogoslovi Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa, Bogoslovi nadbiskupijskog misijskoga međunarodnoga sjemeništa Redemptoris Mater – Sarajevo i Tamburaški orkestar Lira.

Događaju su bili nazočni nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić, apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini mons. Luigi Pezzuto koji je prigodom koncerta i izložbe izrekao riječi hvale za redovnice koje skrbe o djeci SDE-a, te predstavnici crkvenog i javnog života u BiH.

Poslije koncerta uslijedila je izložba u Vrhbosanskom bogoslovnom sjemeništu. Sestre Služavke Malog Isusa pripremile su skupa s Prijateljima Malog Isusa i dobročiniteljima štandove s raznim rukotvorinama i domaćim proizvodima. Bogata ponuda rezultirala je i velikom potražnjom – mnogi su obavili kupnju u cilju pomoći djeci Egipta.

Ovaj je događaj ponovno ispunio svoj cilj - uoči Božića potaknuo na zajedništvo i ljubav prema potrebitima, ali i ukazao na važnost darivanja najbližih, prenosi portal nedjelja.ba. (kta)


Foto: nedjelja.ba

foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    18. studeni 2018.

    Papa Francesco Angelus

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2018 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: