Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

11. prosinac 2018.

Najave

Sarajevo, 17. prosinac 2017.

Nedjelja Caritasa u BiH 2017.

Treća nedjelja došašća: Dan Caritasa u BiH, 17. prosinca 2017.

Treću nedjelju došašća, koja ove godine pada na 17. prosinca, u Bosni i Hercegovini se obilježava kao Nedjelju Caritasa. Središnji ured Caritasa BiH, kao što je to bilo i prethodnih godina, pripremio je animacijske materijale za ovu nedjelju. Za ovogodišnju Nedjelju Caritasa pripremljeni su i tiskani sljedeći materijali: prigodni plakat, poruka predsjednika Caritasa BiH kardinala Vinka Puljića, nadbiskupa metropolita vrhbosanskog s prigodnom molitvom vjernika, popratni dopis aktualnog ravnatelja Caritasa BiH mons. Tome Kneževića, jednolistni zidni Katolički imendanski kalendar za 2018. godinu i rokovnik s imendanskim kalendarom za 2018. i 2019. god. s adresarom za ubilježbu potrebnih informacija.

U ovogodišnjoj ponudi posebnost je rokovnik s imendanskim kalendarom i adresarom, a koji se od prošle godine priprema i tiska za brojne prijatelje Caritasa. Svojim sadržajem želi biti pomoć svima koji ga budu koristili kako tijekom 2018. tako i tijekom 2019. god. Na drugoj stranici omota postoji mogućnost unošenja osobnih podataka, a koji su prevažni za slučaj smrtne opasnosti. Nakon toga s dovoljno prostora za osobnu ubilježbu termina tiskan je Katolički imendanski kalendar za 2018. s mjesečevim mijenama pripremljen prema važećim liturgijskim odredbama Katoličke crkve i bosanskohercegovačkih nad/biskupa. Zatim je donesen u skraćenom obliku i kalendar za 2019. god. s najvažnijim blagdanima tijekom godine. Isto tako donesen je kalendar pravoslavnog, židovskog i muslimanskog svetkovanja tijekom 2018. god. Za vjernike katolike donesene su najvažnije molitve tijekom dana: jutarnja i večernja molitva, molitva anđelu čuvaru, molitva prije i poslije jela, molitva za misionare i misionarke, molitva blaženoj Mariji od Propetog Petković zaštitnici misija u BiH, molitva vojnika, ispovijest vjere Hrvata katolika i molitva za domovinu. Uz adrese Caritasa BiH i nad/biskupijskih Caritasa u BiH donesen je i adresar s mogućnošću ubilježbe novih adresa i telefonskih brojeva.

Sve materijale ovih dana pakirali su djelatnici Caritasa BiH i iste na vrijeme proslijedili na sve ordinarijate, župne zajednice, crkvene ustanove i redovničke zajednice u Bosni i Hercegovini, kao i hrvatske katoličke misije/zajednice u inozemstvu. (caritas.ba/kta)


Materijali Nedjelje Caritasa 2017. u PDF-u:

- Plakat Nedjelje Caritasa
- Katolički imendanski kalendar 2018.
- Poruka predsjednika Caritasa BiH i Molitva vjernika
- Dopis ravnatelja Caritasa BiH


foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    10. prosinac 2018.

    Papa Francesco Messa a Santa Marta

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2018 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: