Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

24. kolovoz 2019.

Vijesti

Fojnica, 14. studeni 2017.

24. GODIŠNJICA UBOJSTVA FRA NIKICE MILIČEVIĆA I FRA LEONA MIGIĆA

Svetu misu je predvodio je fra Mirko Majdandžić, župnik iz Vareša

U ponedjeljak, 13. studenog 2017. u Franjevačkom samostanu u Fojnici obilježena je 24. godišnjica ubojstva fojničkog gvardijana fra Nikice Miličevića i vikara fra Leona Migića koje je nevine u samostanu ubio Miralem Čengić, vojnik Armije BiH, a nalogodavac do danas nije otkriven.

Svetu misu je predvodio je fra Mirko Majdandžić, župnik iz Vareša, u koncelebraciji s fra Jozom Marinčićem, provincijalom Franjevačke provincije Bosne Srebrene, fra Mirom Relotom, fojničkim gvardijanom i brojnim svećenicima.

Fra Mirko je u svojoj propovijedi naglasio da ubijeni fratri, kao i ostali pobijeni u posljednjom ratu iz hrvatskog naroda, nas žele poučiti kako se trebamo čuvati da nama ne ovlada strah i mržnja, kao i da u njihovoj mučeničkom smrti trebamo pronaći snagu za mučeništvo koje svakodnevno proživljavamo pritisnuti različitim nevoljama u ovoj našoj zemlji.

Na Svetoj misi je sudjelovalo mnoštvo naroda, a osobito je bilo lijepo vidjeti brojnu školsku djecu koja su zajedno sa svojim nastavnicima došli na Svetu misu. Za dostojanstveno pjevanje tijekom Misnog slavlja pobrinuli su se mladi iz Fojnice.

Nakon Svete mise svećenici su se u procesiji uputili do mjesta pogibije dvojice fratara, gdje je provincijal fra Jozo predvodio molitvu opijela za ubijene. (kta/fia)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    4. kolovoz 2019.

    Papa Francesco, Angelus, piazza San Pietro

Prethodna Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: