Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

21. listopad 2018.

Vijesti

Fojnica, 14. studeni 2017.

NOVACI U POSJETI SAMOSTANU FOJNICA

Povod je bio obilježavanje spomena mučeničke smrti fra Nikice Miličevića i fra Leona Migića

U nedjelju, 12. studenog 2017. novaci su, na poziv gvardijana fra Mire Relote, posjetili samostan Duha Svetoga u Fojnici. Povod posjeta je bio obilježavanje spomena mučeničke smrti fra Nikice Miličevića i fra Leona Migića koji su ubijeni 13. studenoga 1993. na vratima samostana.

Posjet je započeo Misnim slavljem s fojničkim pukom u samostanskoj crkvi koje je predslavio meštar novaka fra Marinko Baotić uz koncelebraciju fra Maria Katušića i fra Franje Trogrlića. Novaci su animirali Misno slavlje čitanjem i ministriranjem. Nakon ručka sa samostanskom braćom, novaci i meštar su s vikarom fojničkog samostana fra Mariom Katušićem otišli izlet na Fratarske staje. Po povratku su, nakon Mise u poslijepodnevnim satima, zajedno s fojničkim pukom i drugim fratrima upalili svijeće na zidu ispred crkve u spomen mučeničke smrti fra Nikice i fra Leona kao i drugih žrtava rata.

Posjet je okončan u ponedjeljak, 13. studenog Misnim slavljem koje je predvodio fra Mirko Majdandžić, župnik u Varešu uz koncelebraciju provincijala Bosne Srebrene, fra Joze Marinčića, fojničkog gvardijana fra Mire Relote i brojnih drugih svećenika.

Na povratku su novaci s meštrom posjetili samostan sestara klarisa na Brestovskom, kratko razgovarali sa sestrama te se preporučili u njihove molitve. (kta/fia)

PREPORUČI
Katehetski ured Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    21. listopad 2018.

    Poruka pape Franje u prigodi Svjetskog dana misija

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2018 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: