Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

21. studeni 2018.

Vijesti

Bijelo Brdo kod Dervente, 10. studeni 2017.

KANONSKA VIZITACIJA ŽUPE SV. IVANA KRSTITELJA - BIJELO BRDO

Kardinal Puljić slavio je Misu te se potom susreo s župljanima s kojima je razgovarao o temama važnim za ovu župnu zajednicu

U srijedu, 8. studenog 2017. nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić obavio je redovitu kanonsku vizitaciju u župi sv. Ivana Krstitelja - Bijelo Brdo. Po dolasku u župu kardinal Puljić se susreo sa župnikom vlč. Vladom Vrebcom, koji ga je upoznao sa stanjem na terenu. Potom je uslijedio pregled župnih i crkvenih knjiga, kako propisuje Zakonik kanonskog prava Katoličke Crkve.

Zatim je slavljena Sveta misa na početku koje je kardinala Puljića pozdravio župnik vlč. Vrbac. U svojoj propovijedi kardinal Puljić je objasnio značenje kanonske vizitacije okupljenom puku, a u nastavku je progovorio o važnosti i ulozi sveca toga dana - Gracija Kotorskog. Napose ih potaknuo da ne zaboravljaju korijene svojih predaka.

Poslije Euharistijskog slavlja kardinal Puljić se susreo s župljanima s kojima je razgovarao o temama važnim za ovu župnu zajednicu, a koji su imali prigodu iznijeti mišljenja i prijedloge kao i postaviti pitanja kardinalu Puljiću. Druženje je nastavljeno za ručkom, gdje su bili nazočni i župnici susjednih župa Derventskog dekanata. (kta)

foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    20. studeni 2018.

    Udienza di Papa Francesco alla Fondazione Maronita

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2018 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: