Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

21. listopad 2018.

Najave

Slavonski Brod, 5. studeni 2017.

Franjevačke pučke misije

Pod geslom "Danas mi je boraviti u tvojoj kući", u župi Dominika Savija na Koloniji u Slavonskom Brod od nedjelje 5. do nedjelje 12. studenog 2017. održavaju se Franjevačke pučke misije. Bit će to prve velike Pučke misije u toj župi od njezinog osnivanja. Uz svećenike franjevce i bogoslove franjevačke provincije Sv. Ćirila i Metoda voditelj misija je fra Ivan Matić, voditelj "Kuće susret Tabor" u Samoboru.

Misije u nedjelju 5. studenog započinju u 18 sati svečanim Misnim slavljem. Kroz sve dane program će se počevši od 8 sati odvijati u župi te će vjernici imati priliku za ispovijed, za osobni razgovor s misionarima, a predviđeni su susreti s pojedinim skupinama u župi te susreti u područnoj osnovnoj školi. Predviđeni su i posjeti obiteljima, bolnici, staračkom domu, a vjernici će moći sudjelovati na katehezama, svjedočenjima, prigodnim predstavama i promotivnim filmovima.

Svakoga dana od 17 sati je navještaj u crkvi o prigodnim temama; ponedjeljak - poziv i poslanje, utorak - zajedništvo, srijeda - svjedočanstva, četvrtak - euharistije, petak - milosrđe, subota - Blažena Djevica Marija. U 17.30 sati je prigodna pobožnost, a u 18 sati Sveta misa. Poslije Misa prigodni susreti sa skupinama vjernika župe, a u četvrtak je klanjanje pred Presvetim.

Misije završavaju u nedjelju 12. studenog Misnom slavljem koje će s početkom u 10.30 sati predvoditi đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić. (kta/b.l.)

PREPORUČI
Katehetski ured Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    21. listopad 2018.

    Poruka pape Franje u prigodi Svjetskog dana misija

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2018 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: