Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

22. rujan 2018.

Vijesti

Sarajevo, 12. listopad 2017.

KARDINAL PULJIĆ SUSREO SE S PREDSJEDATELJEM PREDSJEDNIŠTVA BIH ČOVIĆEM

Tema sastanka bio je položaj Hrvata – katolika u Bosni i Hercegovini, kako na pastoralnom - vjerskom, tako i na političkom planu

U srijedu, 11. listopada 2017. nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić susreo se s predsjedateljem Predsjedništva Bosne i Hercegovine dr. Draganom Čovićem, objavljeno je na stranici Predsjedništva BiH.

Na početku susreta kardinal Puljić je prenio pozdrave predsjedatelju Čoviću koje mu je uputio papa Franjo.

Tema sastanka bio je položaj Hrvata – katolika u Bosni i Hercegovini, kako na pastoralnom - vjerskom, tako i na političkom planu. Dr. Čović je informirao kardinala Puljića o političkim aktivnostima na unapređenju pozicije Hrvata u BiH, te istaknuo nužnost jačanja zajedništva između Hrvata - katolika, kao i suradnje između svih vjerskih, društvenih, političkih i intelektualnih sastavnica. Zajednički je konstatirano da svi konstitutivni narodi u BiH nisu podjednako zaštićeni, te su nužne promjene koje promiču pravičan ustroj, institucijsku arhitekturu i odnose temeljene na jednakosti građana i ravnopravnosti konstitutivnih naroda. Bilo je riječi je i o promjeni Izbornoga zakona pri čemu je istaknuto da promjene potrebne kako bi se zakonski onemogućile manipulacije u procesu izbora političkih predstavnika Hrvata, a potom i u procesu formiranja vlasti na svim razinama. Na kraju susreta sugovornici su pozvali sve relevantne aktere u zemlji na dobronamjerno i proaktivno uključenje u rješavanje ove problematike, kako bi se konačno osigurali preduvjeti za izgradnju uspješnije i bolje BiH. (kta)

foto

PREPORUČI
Katehetski ured Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    22. rujan 2018.

    Videomessaggio di Papa Francesco al Congresso internazionale di catechesi,

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2018 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: