Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

20. rujan 2018.

Vijesti

Šibenik, 12. listopad 2017.

SEMINAR ZA MEDICINSKE SESTRE REDOVNICE

Tema susreta bila je „U ljubavi nas predodredi za posinstvo...“ (Ef 1,5), a voditelj mons. Marinko Mlakić

Seminar za medicinske sestre, u organizaciji Hrvatske redovničke konferencije, održan je od 6. do 8. listopada 2017. u Katoličkom školskom centru u Šibeniku. Okupilo se više od pedeset medicinskih sestara iz Hrvatske, BH, Srbije i Austrije. Iz Bosansko-hrvatske provincije Prečistog Srca Marijina sudjelovale su ŠSF s. Ankica i s. Gabrijela Tomas, s. Mislava Lovrenović, s. Monika Knežević i s. Jozefina Franjković.

Tema susreta bila je „U ljubavi nas predodredi za posinstvo...“ (Ef 1,5), a voditelj mons. Marinko Mlakić. Kroz tematska izlaganja predavač je starozavjetnim biblijskim likovima zorno prikazao Božju ljubav i brigu u povijesti izabranog naroda, ali i u našoj povijesti. Punina Božje ljubavi prema čovjeka očitovala se u Kristu Spasitelju, rođenom od Marije ponizne službenice. Marija nije samo slušala, nego je učinila daleko više, poslušala je Božji zov te postala predivan primjer u služenju. Zbog toga je na životnom putu neminovno obnavljati vjeru i prianjati uz istinu. Ona nam daje snage da ustrajemo bez nje dolazi smrt.

"Ohrabrene i obnovljene duhom i poslugom domaćina, radosno smo napustile stari kraljevski grad Šibenik. U srcu nosimo jedinstvenu sliku katedrale i gostoljubivost sestara šibenskih franjevki", poručile su sestre. (kta/ssf.hr)

PREPORUČI
Katehetski ured Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    19. rujan 2018.

    Chiara Lubich e Igino Giordani: il loro incontro in Parlamento, settanta anni fa

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2018 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: