Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

24. lipanj 2018.

Vijesti

Travnik, 12. rujan 2017.

VIDEO: HODOČASNICI IZ UGANDE NA GROBU PETRA BARBARIĆA

Uz katoličku zajednicu na Filipinima, Uganda je druga zemlja u kojoj se govori i moli na čast sluge Božjeg Petra Barbarića

Dobrota i humanost nadilaze granice i povezuju ljude posvjedočio je pohod grupe hodočasnika iz afričke države Ugande. Prošle godine učenici Katoličkog školskog centra „Petar Barbarić“ u Travniku imali su humanitarnu akciju za potrebe djece u Ugandi, za projekte koje vode sestre Kćeri Božje Ljubavi.

Djelatnici KŠC-a su bili ugodno iznenađeni kada im se najavila grupa od 22 hodočasnika s nakanom upoznati Zavod, ali pohoditi grob Časnog sluge Božjeg Petra Barbarića.

Razgledavši crkvu, kriptu hodočasnici su ostali više od tričetvrt sata u molitvi. Šutnja, molitva, obilaženje groba na koljenima, i sabranost tih ljudi ukazalo je na izvor njihove životne radosti.

Ne znajući koji su njihovi običaju, djelatnici Centra su ih spontano, pozvali na ručak i ponudili im djelić katoličke ljubavi. U znak zahvalnosti djeci u Centru su zapjevali nekoliko svojih pjesama uz njihov ugandski ples. I školska djeca su svoju znatiželju ispunili s par fotografija ispred Sjemeništa.

Domaćini su zahvalili neobičnim hodočasnicima, zamolivši ih pozdraviti s. Vedranu Ljubić i ostale sestre misionarke, darovavši im prigodnu molitvu na čast Petru Barbariću s nakanom da zagovara njih i njihove obitelji.

Uz katoličku zajednicu na Filipinima, Uganda je druga zemlja u kojoj se govori i moli na čast, nadamo se uskoro,novog blaženika. (kta/ž.m.)


foto
 

PREPORUČI
Katehetski ured Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    22. lipanj 2018.

    Papa Francesco ai Verbiti: ascoltate il grido di chi chiede pane e giustizia

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2018 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: