Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

18. srpanj 2018.

Najave

Slavonski Brod, 26. kolovoz 2017.

Dan Družbe sestara Služavki Maloga Isusa u Slavonskom brodu

U subotu, 26. kolovoza 2017. bit će upriličen Dan Družbe sestara Služavki Maloga Isusa u Slavonskom Brodu, rodnom gradu i župi njihova utemeljitelja sluge Božjega Josipa Stadlera.

Molitveno-meditativni program u župnoj crkvi krštenja Sluge Božjega posvećenoj Gospi Brze Pomoći započinje u 10.15 sati. Svečanu Misu u toj središnjoj gradskoj župi i svetištu u 11 sati predvodit će đakovačko-osječki nadbiskup mons. Đuro Hranić. Očekuje se stotinjak sestara iz svih triju provincija, napose ovogodišnjih slavljenica redovničkoga zavjetovanja i jubileja.

Na kraju Mise vrhovna glavarica s. Radoslava Radek najavit će „Stadlerovu godinu“ za sljedeću godinu – 175 godina njegova rođenja, 150 godina svećeničkoga ređenja, te 100 godina smrti.

Sestre će u popodnevnim satima nastaviti svoj program u gradu, a završiti ga procesijom od župne i proštenišne crkve Gospe Brze Pomoći do spomenika Sluzi Božjem na Stadlerovom trgu, u blizini mjesta njegove rodne kuće, te pohodom franjevačkoj crkvi Presvetoga Trojstva u koju je Sluga Božji također rado odlazio. Predviđen je i pohod grobovima roditelja Sluge Božjega i pokojnih sestara na brodskom groblju. (kta)

PREPORUČI
Katehetski ured Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    15. srpanj 2018.

    Giornate caraibiche della gioventù. Papa: l’amore non finisce mai

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2018 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: