Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

21. travanj 2018.

Vijesti

Vatikan, 16. srpanj 2017.

NOVA WEB STRANICA DIKASTERIJA ZA LAIKE, OBITELJ I ŽIVOT

Novi portal predstavlja i novi logo dikasterija, koji prikazuje zagrljaj koji obuhvaća sve laike i sve obitelji svijeta

Papinski dikasterij za laike, obitelj i život ima novu web stranicu koja se nalazi na adresi www.laityfamilylife.va, a na kojoj se mogu naći vijesti o aktivnostima te ustanove, te novosti s društvenih mreža i video zapisi. Kao i naš dikasterij, tako je i naša web stranica tek nastala, i u stalnom je razvoju – napominje se na portalu.

Novi portal predstavlja i novi logo dikasterija, koji prikazuje zagrljaj koji obuhvaća sve laike i sve obitelji svijeta. Na lijevoj strani loga laici podupiru Berninijevu kolonadu koja ih, uz nekoliko obitelji, oblikuje u zagrljaj.

Riječ je o ženama, muškarcima, djeci, mladima, starijim osobama i obiteljima; – objašnjava se na portalu – jednostavno o neizmjernoj većini Božjega naroda, kako je nazvana u apostolskoj pobudnici 'Evangelii gaudium', koja čini Crkvu i istodobno uživa njezinu majčinsku zaštitu. Narod je to čiji je misionarski san stići do svih ljudi (EG 31).

Iz kolonade i od obiteljî koje ju ispunjaju – stoji nadalje u tekstu – rađa se život koji je u logu prikazan klicom koja se duž stupova Svetoga Petra pretvara u cvijet. Osim obavještavanja o aktivnostima dikasterija, nova web stranica želi biti i ugodno mjesto obiteljskoga raspoloženja za laike i obitelji, te svima omogućiti da ih se sasluša. Zbog toga smo dali mnogo prostora društvenim mrežama koje će nam, kako se nadamo, omogućiti da uđemo u dijalog sa svima koji će nas htjeti pratiti – napominje se na portalu.

Web stranice Papinskih vijeća za laike, i za obitelj neće više biti ažurirane, ali će sav materijal objavljen proteklih godina i dalje biti dostupan na linkovima laici – obitelj. (kta/rv)

PREPORUČI
Katehetski ured Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    21. travanj 2018.

    Papa Francesco Video messaggio Giovani Cubani

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2018 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: