Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

26. svibanj 2018.

Vijesti

Prisoje, 19. lipanj 2017.

TRIDESET KRIZMANIKA U ŽUPI UZNESENJA BDM PRISOJE

S. Danica Bilić, s. Manda Pršlja i dvije pripravnice pohodile su župu Prisoje, gdje je sakrament sv. Potvrde primila buduća pripravnica SSMI

U ranim jutarnjim satima, 18. lipnja 2017. s. Danica Bilić, s. Manda Pršlja i dvije pripravnice sestara Služavki Maloga Isusa: Anela Oborović i Ivka Martinović uputile su se prema Prisoju u župu Uznesenja Blažene Djevice Marije, gdje je sakrament sv. Potvrde primilo trideset krizmanika, a posebnost među krizmanicima je djevojka Marija Ivančić, koja se odlučila odzvati na Gospodinov poziv u samostan sestara Služavki Malog Isusa.

Tom prigodom Svetu misu predslavio je mr. don Željko Majić, generalni vikar Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske biskupije u koncelebraciji župnika župe Prisoje don Ivana Bebeka i ostalih župnika susjednih župa odakle su bili krizmanici.

U svojoj propovijedi mons. Majić stavio je naglasak na obdržavanje onih šest istina katoličke Crkve, te deset Božjih zapovijedi, jer one mogu pomoći kada se čovjek nađe na raskršću života. Poručio je krizmanicima da nakon sakramenta Potvrde ne napuštaju Crkvu, nego ostanu u njoj kao svjetlo i nada, te budućnost svog rodnog kraja. U propovijedi se također osvrnuo na pozdravni govor koji je napisala i pročitala krizmanica Marija, buduća pripravnica sestara Služavki Malog Isusa, sa željom da se još više mladih odvaži krenuti za Gospodinom.

Nakon Misnog slavlja pripravnice sa sestrama pohodile su obitelj Marije Ivančić i u radosnom, zajedničkom ozračju za obiteljskim stolom, nastavile slavlje primljenog sakramenta sv. Potvrde.

„U zajedništvu s brojnom rodbinom i prijateljima radosno se slavilo i sve je izgledalo skladno, baš kao u prvoj kršćanskoj zajednici: jedno srce i jedna duša, koja slavi Gospodina. Bogu hvala za ovaj divan dan“, poručile se sestre. (kta)


foto

PREPORUČI
Katehetski ured Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    25. svibanj 2018.

    Papa Francesco: la scuola sia luogo di incontro, crescita e formazione

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2018 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: