Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

21. lipanj 2018.

Vijesti

Mrkonjić Grad, 19. lipanj 2017.

DRUGI SUSRET BIVŠIH SJEMENIŠTARACA, BOGOSLOVA I SVEĆENIKA

Svetu misu u podrumu župne kuće, uz sudjelovanje 15-ak bivših pitomaca sjemeništa i bogoslovije predslavio je vlč. Donald Marković

Župa Sv. Filipa i Jakova u Mrkonjić Gradu i njezin župnik vlč. Darko Anušić bili su 17. lipnja 2017. domaćini drugog okupljanja nekadašnjih sjemeništaraca, bogoslova, svećenika i sadašnjih svećenika koji su dio svoga školovanja proveli u zadarskom sjemeništu Zmajević.

Svetu misu u podrumu župne kuće, uz sudjelovanje 15-ak bivših pitomaca sjemeništa i bogoslovije predslavio je vlč. Donald Marković.

Nakon Mise nazočni su obišli u ratu zapaljenu i još uvijek ne obnovljenu župnu crkvu gdje je župnik goste ukratko upoznao s poviješću ove župe spomenuvši kako je prije rata ona imala oko 600 duša, a danas tek 20-ak.

Druženje je nastavljeno uz ručak u ugodnom ozračju turističkog kompleksa Pliva nadomak Šipova. Tu je između ostaloga iznesen i razmatran prijedlog o osnivanju udruge koja bi ovim okupljanjima dala dodatnu notu ozbiljnosti. Na susretu je, između ostalih, sudjelovao i ministar Pravde BiH Josip Grubeša, a sljedeći susret dogovoren je za 16. lipnja 2018. (kta/kt)


foto

PREPORUČI
Katehetski ured Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    20. lipanj 2018.

    Papa Francesco - Udienza Generale

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2018 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: