Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

27. svibanj 2018.

Vijesti

Humac, 19. lipanj 2017.

GENERALNI MINISTAR REDA MANJE BRAĆE NA HUMCU SE SUSREO S ČLANOVIMA S FRAME I OFS-a

Svečano Euharistijsko slavlje tom prigodom predvodio je provincijal fra Miljenko Šteko

U nedjelju, 18. lipnja 2017., generalni ministar Reda Manje Braće fra Michael Anthony Perry, zajedno sa svojim Definitorijem i Provincijalima Južnoslavenske Konferencije, u sklopu pohoda istoj, stigao je Humac u jutarnjim satima, gdje su ga dočekali franjevci na čelu s gvardijanom, fra Darijem Dodigom. Nakon kratke molitve u staroj crkvi, gosti su se zaputili u novicijatski vrt gdje su, u ugodnom druženju i upoznavanju zajednice, proveli vrijeme do Sv. mise.

Potom je uslijedilo svečano Euharistijsko slavlje na kojem su sudjelovali članovi FSR-a i Frame Južnoslavenske konferencije, a koje je predvodio provincijal Hercegovačke franjevačke provincije fra Miljenko Šteko. Propovijedao je fra Michael, a koncelebriralo je oko 40 svećenika. Slavlje su uveličali naši novaci dostojanstvenom liturgijskom asistencijom pod ravnanjem ceremonijera, fra Stipana Klarića, kao i Zbor Frame Hercegovina svojim prekrasnim pjevanjem i sviranjem koje je više puta osmijeh na lice izmamilo i ocu Generalu, pod ravnanjem fra Zvonimira Pavičića.

Na početku je Generala i Definitorij predstavio fra Joško Kodžoman, provincijal provincije presv. Otkupitelja. Potom su ukratko život i djelovanje FSR-a i Frame predstavili nacionalna ministra Bosne i Hercegovine, Matea Galić, te nacionalna predsjednica, Doris Trogrlić. Pozdravima i zahvalama pridružili su se na koncu Misnoga slavlja humački gvardijan koji je Generalu uručio prigodne darove u ime samostana, provincije i članova franjevačke obitelji Trećega reda.

Fra Michael je u prigodnoj homiliji nazočne pozvao da budu službenici mira, pomirenja i milosrđa, te da svjedoče zajedništvo cijele franjevačke obitelji. Mnoštvo članova FSR-a i Frame pristiglih iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, njih nešto više od 1000, ispunjajući humački liturgijski prostor i iznutra i izvana, s oduševljenjem je prihvatilo Generalove poticaje, te se nakon zajedničke fotografije po svršetku svetoga bogoslužja, okrjepe koju su im posluživali vrijedni i neumorni humački framaši, i druženja koje je trajalo do kasnih poslijepodnevnih sati, radosni vratili svojim domovima. (kta/franjevci.info)

foto

PREPORUČI
Katehetski ured Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    25. svibanj 2018.

    Papa Francesco: la scuola sia luogo di incontro, crescita e formazione

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2018 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: