Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

28. rujan 2020.

Nova izdanja

26. svibanj 2017.
Marinko Perković

Prema moralnoj svetosti

Nakladnik: Glas Koncila

Knjiga "Prema moralnoj svetosti" Marinka Perkovića, profesora moralnog bogoslovlja, objavljena je u suizdanju Glasa Koncila i Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Sarajevu.

Knjiga je plod višegodišnjeg ozbiljnog znanstvenog rada i nastajala je postupno u vidu članaka koji su objavljeni bilo u časopisu "Vrhbosnensia" bilo u zbornicima radova. Premda se svako poglavlje može čitati kao zasebna cjelina, u knjizi su poredani logičkim redoslijedom i imaju zajedničku nit vodilju: put prema moralnoj svetosti.

Kroz devet poglavlja, knjiga obrađuje sljedeće teme: Deset Božjih zapovijedi, Euharistija i moralni život, Isusova blaženstva, Sedam darova Duha Svetoga, Moralnost i duhovnost, Molitva Očenaša, Pred tajnom patnje nevinih, Krepost poniznosti i Kršćanska ljubav. U Dodatku knjige predstavljen je svetački lik službenice Božje Marice Stanković, velike žene hrvatske katoličke povijesti 20. st..

Knjiga "Prema moralnoj svetosti" može biti od velike moralno-duhovne koristi ne samo studentima teoloških učilišta nego i svima onima koji ozbiljno shvaćaju kršćansku vjeru i nastoje po njoj živjeti. Pojedine teme ove knjige mogu poslužiti i za osobno razmatranje.

Artikal na mrežnoj stranici nakladnika

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    25. rujan 2020.

    Videomessaggio Papa Francesco per i 75 anni dell'Onu

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: