Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

24. lipanj 2018.

Vijesti

Mostar, 21. travanj 2017.

HUMANE ZVIJEZDE POMAŽU IZGRADNJI STUDENTSKOG DOMA DOMPES

Humanitarni nogometni spektakl u Mostaru

Studentski dom, pučka kuhinja i centar za dijalog Dompes (Domus panis et spiritus, Kuća kruha i duha) u izgradnji organizirao je humanitarnu utakmicu na stadionu Zrinjskog u Mostaru. Humanitarnu utakmicu sa završnim rezultatom 5:5 su predvodili Vatreni iz ‘98 i izabrane vrste Dompesa, a među zvijezdama su se našli kao trener pjevač Mate Bulić, a među igračima, između ostalih, nogometaši Mario Stanić, Goran Vlaović, Krunoslav Jurčić, Ante Rukavina, olimpijski boksački prvak Damir Škaro.

Za Dompes su igrali poznati sportaši, boksač Damir Beljo, nogometaši Blaž Slišković, Ivica Šurjak, i drugi uglednici iz svijeta obrazovanja i sporta poput političara Dragana Čovića i Nevenka Hercega, dekana Zorana Tomića, fra Marija Knezovića, Nermina Šabića i brojnih drugih. Potporu s tribina im je pružao Vladika Grigorije koji je zbog ozljede nije mogao nastupiti za Dompes.

“Hvale vrijedno je dati svoj doprinos ovakvim akcijama te tako doprinijeti da ih bude još više. Ovim načinom rješavamo situacije koje možda nismo u stanju riješiti na drugi način”, izjavio je Dragan Čović, član Predsjedništva BiH.

Kuća kruha i duha (Domus panis et spiritus) počela je svoju izgradnju 2015. godine, a sastojat će se od Studentskog doma sv. Marije Terezije, Pučke kuhinje fra Didaka Buntića i Centra za dijalog sv. Franje.

“Podupirem ovu akciju od njenih temelja kada sam s fra Ikom Skokom dogovorio donirati prvih milijun kuna”, istaknuo je predsjednik Vlade HNŽ-a, Nevenko Herceg. Prilozi od prodaje ulaznica i sponzora ovog projekta vrijednog 3,7 milijuna KM bit će namijenjeni za njegove završne radove, točnije za unutrašnje otvore. (kta/k.g.)


Foto: Studio Click

foto

PREPORUČI
Katehetski ured Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    22. lipanj 2018.

    Papa Francesco ai Verbiti: ascoltate il grido di chi chiede pane e giustizia

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2018 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: