Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

27. svibanj 2018.

Vijesti

Vodice, 20. ožujak 2017.

SVETOM MISOM ZAVRŠEN 5. TJEDAN SOLIDARNOSTI SA HRVATIMA U BOSNI I HERCEGOVINI

Počeo je 14. ožujka u Kninu, a završio u nedjelju 19. ožujka u Vodicama

U organizaciji Zajednice Hrvata Bosne i Hercegovine i Šibensko-kninske županije „5. Tjedan zajedništva i solidarnosti s Hrvatima u Bosni i Hercegovini“ koji je počeo 14. ožujka u Kninu, završio je, u nedjelju 19. ožujka 2017., slavljenjem Svetih misa u župnoj crkvi Našašća svetog Križa u Vodicama u 9 i 11 sati, koje je predvodio don Donald Marković, župnik župe Pećine i vojni kapelan za Središnju Bosnu te član svećeničkog bratstva Svetog Dominika u suslavlju župnika Vodica don Franje Glasnovića i don Ivana Čolaka, svećenika u miru.

Tjedan je počeo predstavljanjem knjige “Ustavno pravni položaj Hrvata u Bosni i Hercegovini“, autora Mate Tadiće sadašnjeg dopredsjednika Ustavnog suda BiH, inače ratnog ministra pravosuđe BiH i sudionika mirovnih pregovora nakon kojih je zaustavljen Krvavi rat. Predstavljanje je održano u utorak, 14.ožujka, u veleučilištu „Marko Marulić“ u Kninu, a u srijedu, 15. ožujka, u Gradskoj knjižnici Vodice. Na predstavljanju je sudjelovao i visoki gost ekscelencija gospodin mr.sc. Ivan Bandić generalni konzul Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini.

Tjedan se nastavio kazališnom predstavom „Zimer Frei “ u izvedbi Dramske sekcije HKD Napredak iz Knina, autorice Katarine Keser, koja se mogla pogledati 17. ožujka, u Domu HV-a“Kralj Zvonimir“ u Kninu i 18. ožujka u Kulturnom centru Vodice. Predstava je bila humanitarna, a prikupljeni prilog ide za pomoć župi Srca Isusova, Pećine, u Središnjoj Bosni. (kta/d.ž.)


foto

PREPORUČI
Katehetski ured Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    25. svibanj 2018.

    Papa Francesco: la scuola sia luogo di incontro, crescita e formazione

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2018 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: