Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

26. lipanj 2019.

Vijesti

Zagreb, 28. veljača 2017.

DON PETAR PALIĆ PREUZEO SLUŽBU GENERALNOG TAJNIKA HBK

U subotu, 25. veljače položena je Ispovijest vjere i Prisega o vjernom upravljanju dobrima i izvršena je primopredaja službi

Pred predsjednikom HBK zadarskim nadbiskupom Želimirom Puljićem u subotu 25. veljače položena je Ispovijest vjere i Prisega o vjernom upravljanju dobrima i izvršena je primopredaja službi sukladno odluci s izvanrednog zasjedanja HBK od 25. siječnja o.g. o preustroju i reorganizaciji Tajništva HBK.

Tim činom je dr. don Petar Palić preuzeo službu generalnog tajnika Hrvatske biskupske konferencije, mons. Enco Rodinis službu ekonoma HBK, a mons. Fabijan Svalina službu koordinatora preustroja i preseljenja ustanova koje ulaze u Hrvatsku katoličku mrežu.

Dr. don Petar Palić rođen je 3. srpnja 1972. godine. Nakon osnovne škole pohađao je Klasičnu gimnaziju u Skoplju i Subotici te Katolički bogoslovni fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

Za svećenika Dubrovačke biskupije zaređen je 1. lipnja 1996. godine. U biskupiji je obnašao službu predstojnika Katehetskog ureda, osobnog tajnika dubrovačkog biskupa, ravnatelja Ustanove za uzdržavanje klera i drugih crkvenih službenika. Od 2011. obnašao je službu generalnog vikara Dubrovačke biskupije. Godine 2003. bio je predsjednik Središnjeg odbora za pripremu posjeta pape Ivana Pavla II. Dubrovniku te predsjednik Organizacijskog odbora Susreta hrvatske katoličke mladeži u Dubrovniku 2014. Bio je i član Vijeća HBK za katehizaciju i novu evangelizaciju.

U listopadu 2005. godine upisao je postdiplomski studij na Teološkom fakultetu Karl-Franzens Sveučilišta u Grazu, a istodobno mu je mons. Egon Kapellari, biskup biskupije Graz-Seckau, povjerio upravu župe Dobl, kojom je upravljao do rujna 2008. Na tom je Sveučilištu postigao doktorat iz teologije 2009. godine. (kta/ika)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    23. lipanj 2019.

    Papa Francesco - Santa Messa e Processione

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: