Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

8. srpanj 2020.

Vijesti

Nadbiskup Henryk Hoser

Nadbiskup Henryk Hoser

Vatikan, 11. veljača 2017.

IMENOVAN POSEBNI IZASLANIK SVETE STOLICE ZA MEĐUGORJE

Misija nadbiskupa Hosera je znak skrbi Sv. Oca za hodočasnike i isključivo je pastoralna

Papa Franjo imenovao je na svetkovinu Gospe Lurdske 11. veljače 2017. posebnog izaslanika Svete Stolice za Međugorje u osobi nadbiskupa Henryka Hosera, S.A.C., biskupa Varšave-Praga, priopćio je Tiskovni ured Svete Stolice. Svrha je nadbiskupove misije, kako stoji u priopćenju, pomoći u razumijevanju pastoralne situacije u Međugorju, s posebnom skrbi za "potrebe hodočasnika" kako bi se na temelju toga mogao predložiti moguće buduće pastoralne pothvate. Njegovo poslanje, ima dakle, isključivo pastoralni značaj, stoji u priopćenju.

Odgovarajući na pitanja novinara, ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice Greg Burke je rekao da posebni izaslanik Svete Stolice neće ulaziti u pitanje autentičnosti Marijinih ukazanja jer je to u nadležnosti Kongregacija za nauk vjere. Misija nadbiskupa Hosera je znak skrbi Sv. Oca za hodočasnike i isključivo je pastoralna, rekao je.

Nakon imenovanja posebnog izaslanika oglasio se i provincijal Hercegovačke franjevačke provincije fra Miljenko Šteko. „U ime Hercegovačke franjevačke provincije, čijoj je pastoralnoj skrbi povjerena župa Međugorje, izražavam sinovsku zahvalnost Rimskome prvosvećeniku, Sv. Ocu Franji, na istinskoj pastirskoj brizi i pozornosti koja se očituje ovim imenovanjem. U isto vrijeme, njegovoj ekselenciji nadbiskupu Hoseru izražavam srdačnu dobrodošlicu. Ova provincija i franjevci koji pastoralno djeluju u Međugorju, s poštovanjem i odanošću primaju imenovanoga posebnog izaslanika Sv. Stolice, potvrđujući iskrenu i potpunu suradnju te svoje molitve za plodan i blagoslovljen rad u izvršenju povjerene zadaće“, istaknuo je fra Miljenko Šteko u izjavi za Radio Mir Međugorje. (kta/ika)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    5. srpanj 2020.

    Il Papa loda la risoluzione del cessate-il-fuoco

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: