Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

1. lipanj 2020.

Vijesti

Novi Travnik, 26. rujan 2016.

BLAGDAN BL. DRINSKIH MUČENICA – SUZAŠTITNICA ŽUPE PRESVETOG TROJSTVA U NOVOM TRAVNIKU

Svetu misu predslavio je fra Jozo Marinčić, provincijal Franjevačke provincije Bosne Srebrene

U subotu, 24. rujna 2016. novotravnička župa Presvetog Trojstva po prvi je puta slavila blagdan suzaštitnica župe bl. s. Jule Ivanišević i susestara-Drinskih mučenica. Na molbu don Ante Ledića, ordinarijat Vrhbosanske nadbiskupije odobrio je 5. prosinca 2015. da se u Župi Presvetog Trojstva blagdan bl. Drinskih mučenica slavi 24. rujna, odnosno da dan kada su bl. s. Jula i susestre proglašene blaženima.

Svetu misu predslavio je fra Jozo Marinčić, provincijal Franjevačke provincije Bosne Srebrene, a koncelebrirali su don Ante Ledić, domaći župnik, mons. Mate Janjić, dekan Travničkog dekanata, fra Drago Pranješ, gvardijan Gučegorskog samostana te svećenici iz okolnih župa i svećenici koji su porijeklom iz ovoga kraja.

Na Euharistijskom slavlju su osim domaćih župljana, štovatelja bl. Drinskih mučenica i sestara Kćeri Božje ljubavi koje djeluju u Novom Travniku i okolnim mjestima, te kandidatica, postulantica i sestara iz Zagreba sudjelovali i hodočasnici iz Slovenije, iz župe bl. s. KrizineBojanc. Hodočasnici iz župe sv. Marijete u Šmarjeti Dolenjskoj stigli su u Novi Travnik u pratnji svoga župnika Andreja Golčnika.

Hodočasnici iz Slovenije su također posjetili i sestre Kćeri Božje ljubavi u samostanu „Drinskih mučenice“ koje pastoralno djeluju u ovoj župi i okolnim župama.

U popodnevnim satima bilo je upriličeno druženje kandidatica, postulantica i djevojaka u prostorijama župne vjeronaučne dvorane. Susret je bio duhovno-zabavnog karaktera. Ovom prilikom željelo se djevojke, koje se inače okupljaju na susretima, upoznati s djevojkama koje su već u redovničkoj formaciji te s njihovim svakodnevnim životom. (kta/t.b.)

foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    27. svibanj 2020.

    Papa Francesco udienza generale

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: