Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

2. lipanj 2020.

Vijesti

Sarajevo, 10. svibanj 2016.

DUHOVNI SUSRET U SAMOSTANU „ZAVOD SV. JOSIPA“

Samostan sestara Kćeri Božje ljubavi, na susret je privukao dvadeset djevojaka

U subotu, 7. i nedjelju, 8. svibnja 2016. sestre Kćeri Božje ljubavi u svom samostanu - Zavod Sv. Josipa u Sarajevu organizirale su susret s djevojkama iz Tuzle, Novog Travnika i Sarajeva. Samostan sestara Kćeri Božje ljubavi, na susret je privukao dvadeset djevojaka.

Nakon okupljanja organizatorice susreta s. Antonela Rašić, kućna predstojnica koja je cijelu zajednicu animirala za srdačan i topli prijem djevojaka i s. Antonija Lučić pozdravile su djevojke i zaželjele im dobrodošlicu izražavajući radost što ih sestarska zajednica, može primiti i darovati im ovim susretom vrijeme za iskustvo Božje ljubavi i susreta njih sa samima sobom. Uslijedilo je zajedničko druženje i upoznavanje. Svaka sudionica kroz zanimljive radne listove upoznala je druge i na taj način su pripremile teren za uspjeh susreta, a to je otvorenost jedne prema drugoj i prema sestrama. U poslijepodnevnom vremenu djevojke su se bazirale na biblijskom tekstu Izgubljeni sin i otišle u prostor gdje oni nalaze svoju samoću s Bogom.

Pogledale su zajedno film o suvremenom gubitku pojedinaca te su i djevojke podijelile svoje iskustvo. Nakon uočavanja Božje ljubavi koju ne može nadmašiti ni jedna ovozemaljska ljubav sudionice su se uputile na Festival duhovne glazbe Marijafest BiH koji se održano u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. u Sarajevu. Zajedno sa s. Piom Herman i sestrama voditeljicama susreta gdje su posebno htjele podržati nastup zbora Internata Katoličkog školskog centra koji su se predstavili pjesmom Reci Marijo.

U večernjim satima organizirale su rekreaciju u sportskom duhu. Bolji pod vodstvom s. Pie su pobijedili, a lošiji tim pod vodstvom s. Antonije prihvatili porez.

Sudionice su se zatim okupile u crkvi da slušaju Božju riječ upućenu njima. Molitvenom raspoloženju doprinio je zbor Internata koji je svojim glasom pozvao srca nazočnih da kažu Bogu - Evo me.

Vrhunac duhovnih vježbi bila je Sveta misa koja je uslijedila nakon zanimljivog predavanja don Jakova i vremena u kojem je bilo omogućeno doći na ispovijed ili razgovor. (kta)


foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    1. lipanj 2020.

    Musei Vaticani riapertura

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: