Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

1. lipanj 2020.

Vijesti

Sarajevo, 4. travanj 2016.

TUZLACI HODOČASTILI BLAŽENIM DRINSKIM MUČENICAMA

Hodočasnici sudjelovali na Euharistijskom slavlju koje je predvodio i pod njim propovijedao mons. Ivo Tomašević, generalni tajnik BK BiH

U subotu, 2. travnja 2016. pedesetak vjernika iz župe sv. Petra i Pavla u Tuzli, pod vodstvom časnih sestara Kćeri Božje ljubavi s. Elizabete i s. Zdravke, hodočastili su u: Goražde, Pale, Sarajevo i Kakanj.

Tijekom puta prema Goraždu vjernici su slušali o životu blaženih Drinskih mučenica: s. Berchmane, s. Krizine, s. Jule, s. Antonije i s. Bernadete koje su posljednjih godina svoga života živjele i djelovale u Marijinom domu na Palama nadomak Sarajeva gdje su nastojale čini dobro svima. Upoznati su s njihovim posljednjim danima i teškom hodu po snijegu od Pala do Goražda te njihovoj herojskoj vjernosti Kristu koju su potvrdile mučeničkom smrću.

Po dolasku u Goražde, hodočasnici su posjetili nekadašnju vojarnu, a sada osnovnu školu te molili zagovor blaženih mučenica. Na obali rijeke Drine molile su i pjevale Drinskim mučenicama te zapalili svijeće i spustili ruže u Drinu koja je posljednje počivalište ovih blaženica.

Na Palama su u crkvi sv. Josipa, u koju su Drinske mučenice za života odlazile na Svetu misu, hodočasnici sudjelovali na Euharistijskom slavlju koje je predvodio i pod njim propovijedao mons. Ivo Tomašević, generalni tajnik Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine. U Sarajevu u crkvi Kraljice svete krunice molile su pred slikom Drinskih mučenica.

Iz Sarajeva hodočašće se nastavilo do Kaknja gdje su posjetili župnu crkvu sv. Petra i Pavla i molili na mjestu gdje je ubijena sestra Danka Jurčević. (kta)
 


foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    27. svibanj 2020.

    Papa Francesco udienza generale

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: