Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

1. lipanj 2020.

Vijesti

Zagreb, 9. veljača 2016.

NOVI BROJ BILTENA "DRINSKE MUČENICE"

Novi, petnaesti po redu broj informativnog biltena Vicepostulature blažene s. Jule Ivanišević i četiri susestre „Drinske mučenice" za temu ima milosrđe.

Novi, petnaesti po redu broj informativnog biltena Vicepostulature blažene s. Jule Ivanišević i četiri susestre „Drinske mučenice" za temu ima milosrđe.

U uvodniku, s. M. Ozana Krajačić, FDC upućujući na evanđeoski odlomak o opraštanju dugova, naglašava „ova Sveta godina prigoda je za zaokret u ponašanju. Umjesto da budemo sakupljači i promatrači tuđih dugova prema nama, onaj nemilosrdni zahtjev iz evanđelja: 'Vrati što si dužan!' promijenimo u osobnu odluku: 'Dati drugome što sam mu dužan.' A dužni smo našim bližnjima zaista mnogo".

Kraći prikaz bule „Lice milosrđa" može se pročitati iz pera Ljubice Pribanić. Tu je i poticajna misao zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića o vrijednosti prolaza kroz Vrata milosrđa. U duhu teme broja, s. Vinka Marović, FDC promišlja o blaženicama tekstom „Milosrdne poput Oca". Na bl. s. Berchmanu Leidenix tekstom „Prošla Bosnom čineći dobro" s. M. Snježna Stjepanović približava lik ove svete redovnice o 150. obljetnici njezina rođenja (28. studenoga 1865.).

Sugovornik biltena je Marijo Živković, osnivač i voditelj Obiteljskog centra, a obitelj je tema i teksta o protekloj sinodi kojega potpisuje Krešo Bello.

Bilten donosi i osvrte na proslavu svetkovine blaženih Drinskih mučenica u Sarajevu, Zagrebu, Starom Petrovom Selu, Velikom Grđenovcu. Tu je i prilog o proslavi Dana posvećenog života u Budimpešti tijekom kojeg je bila prigoda spomenuti se blaženica, kao i o zahvalnom hodočašću sestara Kćeri Božje ljubavi u Sarajevo, na Pale i u Goražde. Uz približavanje blaženica poglavito mladima, u ovome broju se mogu pročitati zanimljivi prilozi o Holywinu u Vrhovcu, te susretu ministranata u Bjelovaru. O djelovanju Kćeri Božje Ljubavi i zagovoru blaženica iz Ugande piše s. M. Vedrana Ljubić, FDC. (kta/ika)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    27. svibanj 2020.

    Papa Francesco udienza generale

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: