Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

4. srpanj 2020.

Vijesti

Detalj sa Misnog slavlja

Detalj sa Misnog slavlja

Husino, 12. rujan 2015.

HUSINO: PROSLAVA PATRONA ŽUPE I POKRIVANJA ŽUPNE CRKVE

Misu uočnicu predslavio je kardinal Vinko Puljić, a Misu na sam patron mons. Luka Tunjić

Župa Husino kod Tuzle proslavila je u utorak, 8. rujna 2015. svoj Patron - blagdan Rođenja Blažene Djevice Marije ili Malu Gospu. Župljani i hodočasnici - štovatelji Gospe Husinske su se za ovaj blagdan pripravljali trodnevnicom kod zavjetne Gospine kapele, gdje se čuva i časti njezina slika. Svetu Misu uoči blagdana Male Gospe predvodio je nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić, pred oko 800 vjernika. Na kraju Mise uslijedio je blagoslov djece i dodjela zahvalnica onima koji su se posebno istakli pri gradnji župne crkve. Zatim je u svečanoj procesiji Gospina slika dopraćena do nove župne crkve, koju je na kraju kardinal Puljić blagoslovio.

Na sam Patron župe okupio se veliki broj župljana ali i svih župa Tuzlanskog dekanata. Svetu Misu je predvodio mons. Luka Tunjić, generalni vikar vrhbosanske nadbiskupije. Uz slavlje Patrona ove župe, slavilo se i pokrivanje nove župne crkve, a upravo na isti dan prije dvije godine kardinal Puljić je blagoslovio kamen temeljac i početak gradnje crkve.

Nakon Svete mise uslijedilo je narodno veselje i zajednički ručak za sve prisutne. Ovom slavlje nazočili su i uvaženi gosti iz političkog života: gosp. Dragan Čovic, Predsjedavajući Predsjedništva BiH, gosp. Marinko Čavara, Predsjednik FBiH, gosp. Mijo Krešić, zamjenik ministra sigurnosti BiH, gosp. Milan Bandić, gradonačelnik grada Zagreba, gosp. Anto Domić, gradonačelnik Brčko distrikta BiH i brojni drugi gosti.

Župnik Marinko Mrkonjić je zahvalio svima koji su na bilo koji način pomogli gradnju crkve na Husinu i istaknuo kako ona šalje jednu veoma pozitivnu poruku ovom vremenu i društvu, opterećenom mnogobrojnim problemima i negativnim vijestima. Zaželio je svima ugodan boravak na Husinu i izrazio nadu da će se i uređenje crkve nastaviti istim tempom kao i gradnja, te da ce nova crkva "poput magneta privlačiti ljude k Bogu i Gospi, a samim tim, i jedne drugima". (kta)


foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    2. srpanj 2020.

    LUGLIO: LE NOSTRE FAMIGLIE

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: