Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

25. rujan 2020.

Vijesti

Detalj sa predstavljanja

Detalj sa predstavljanja

Slavonski Brod, 20. lipanj 2015.

KNJIGA BISKUPA KOMARICE PREDSTAVLJENA U SLAVONSKOM BRODU

Knjiga "Ljubav, sila, domišljatost, Skidanje maski" predstavljena je u Gradskoj knjižnici u Slavonskom Brodu

Knjiga banjolučkog biskupa mons. Franje Komarice i njemačkog novinara Winfrieda Gbureka „Ljubav, sila, domišljatost, Skidanje maski“ predstavljena je u četvrtak, 18. lipnja 2015. u Gradskoj knjižnici u Slavonskom Brodu. O knjizi su uz autora biskupa Komaricu govorili Žarko Ivković, izvršni urednik Večernjeg lista, Petar Bašić, a vlč. Zlako Marić pročitao je izlaganje dr. Tomislava Markića. Program je vodio Frane Piplović, ravnatelj Europske akademije u BiH. Knjiga je izdana je o 20. obljetnici od potpisivanja Daytonskog sporazuma koji je hrvatskom narodu donio veliku nepravdu, a koju do danas nitko nije ispravio.

„Ova knjiga, koja je plod razgovora njemačkog novinara Gbureka s biskupom Komaricom, progovara oružjem istine; iz knjige se može iščitati kako je biskup Komarica, koji je cijelo vrijeme rata ostao sa svojim narodom, iznimno velikim naporom hrabro borio za pravednost i mir, svim svojim srcem ispunio ne samo prvu Božju zapovijed nego i drugu ljubi bližnjega svoga. Biskup u ovoj knjizi budi savjest odgovornih koji su mogli barem ublažiti patnje ratnih stradanja, raskrinkava moćnike koji su stajali iza krvavog rata, otkriva što se doista događalo u Bosni i Hercegovini za vrijeme rata, zašto su Hrvati protjerivani iz zemlje, ubijani i pljačkani... zašto se istina iskrivljuje i zašto se Hrvatima ne dopušta povratak kući, u Bosni i Hercegovini, 20 godina nakon rata i dalje vlada zakon jačega i nepoštivanje ljudskih prava. Knjiga je ulaz u vlastitu prošlost i prozor u budućnost, mali kompendij socijalnog nauka Crkve primijenjen na BiH. Posebno priznanje biskup Komarica u svojoj knjizi odaje svećenicima koji su tijekom i poslije rata bili sa svojim narodom kao snažan znak nade, ostali i postali njihovi hranitelji, branitelji i tješitelji, knjiga također postavlja i mnoga aktualna pitanja. Cilj je knjige izgradnja mira i obnove BiH. Vrijednost knjige je u tome da je izdana na njemačkom i engleskom jeziku što će zasigurno pomoći širem krugu čitatelje da spoznaju pravu istinu o strašnom ratu u BiH, a važan dio knjige su i dokumentirane fotografije“, istaknuli su među ostalim predstavljači.

Njemački novinar Gburek, kao i Večernji list, odrekli su se prihoda od prodaje ove knjige te sav prihod ide u dobrotvorne svrhe za socijalne projekte Banjolučke biskupije. (kta/b.l.)


foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    23. rujan 2020.

    Papa: la tutela della vita sia priorità

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: