Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

13. srpanj 2020.

Vijesti

Husino, 17. prosinac 2014.

NOVA CRKVA U ŽUPI HUSINO OKUPLJA ŽIVU ZAJEDNICU

Preostalo je još dovršiti zvonik i pokriti crkvu, što se župnik vlč. Marinko Mrkonjić i župljani nadaju da ce uspjeti do Patrona župe sljedeće godine

Na treću nedjelju došašća, 14. prosinca 2014. župljani župe Rođenja Blažene Djevice Marije na Husinu kod Tuzle skromno su obilježili završetak radova na župnoj crkvi u ovoj godini.

Unatoč teškoj ekonomskoj situaciji, prirodnim katastrofama i drugim problemima u ovoj godini, uspjelo se uraditi i više nego što je planirano: crkva je ozidana, urađena je armirano-betonska deka i pola zvonika. Preostalo je još dovršiti zvonik i pokriti crkvu, što se župnik vlč. Marinko Mrkonjić i župljani nadaju da ce uspjeti do Patrona župe sljedeće godine. Župnik je zahvalio svim župljanima i donatorima a posebno izvođaču radova - firmi "Luciana" iz Lukavca. Također, zahvalio je malonogometnoj ekipi veterana sa Husina koji su za ovu prigodu darovali pečeno prase, a i svima ostalima koji su pripremili hranu i piće za ovu prigodu.

Kako je župnik najavio, vazmeno bdijenje sljedeće godine održat će se u novoj crkvi, a po završetku iste, sadašnja crkva će postati župni pastoralni centar, u kojem će biti organizirane brojne aktivnosti, susreti i druženja župljana, što su svi s oduševljenjem pozdravili. (kta)

foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    8. srpanj 2020.

    Messa nell'anniversario della visita di Papa Francesco a Lampedusa

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: