Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

29. svibanj 2020.

Vijesti

Sarajevo, 14. studeni 2014.

HODOČAŠĆE BLAŽENIM DRINSKIM MUČENICAMA

Hodočasnici iz Lašvanske doline uz vodstvo časnih sestara Kćeri Božje ljubavi hodočastili su u Goražde, Pale i Sarajevo

U subotu, 8. studenog hodočasnici iz Lašvanske doline uz vodstvo časnih sestara Kćeri Božje ljubavi s.Vitomire, s.Irme, s.Amalije (župe Novi Travnik, Vitez i Rankovići) hodočastili su u Goražde, Pale i Sarajevo.

Hodočastilo se putom kojim su s. Berchmana, s. Krizina, s. Jula, s. Antonija i s. Bernadeta, blažene Drinske mučenice išle na svoje posljednje hodočašće. Hodočašće na kojem su potvrdile svoju herojsku vjernost Kristu, te svoju ljubav i vjeru potvrdile mučeničkom smrću.

Uz biografiju, molitvu krunica sa Drinskim mučenicama i molitvu i razmatranja Njihovog križnog put stigli su na prvo odredište u Goražde gdje su im se pridružili i hodočasnici iz Tuzle. Tu u nekadašnjoj vojarni, a sada osnovnoj školi hodočasnici su iskazali zahvalu za Njihovu vjernost i odanost Kristu i Kristovoj ljubavi, te predali sebe, sve svoje i one za koje mole Ovim blaženim zagovornicama za čvrstu vjeru, zajedništvo, nepokolebljivu ljubav, pomoćnicama potlačenih, siromašnih, te zagovornicama za djecu, mlade i školarce.

Nakon posjeta školi s čijeg su prozora Drinske mučenice posljednji put uputile svoj vapaj „Isuse, spasi nas!“ hodočasnici su sišli do rijeke Drine uz čiju su obalu uz molitvu i pjesmu Drinskim mučenicama zapalili svijeće, a časne sestre Kćeri Božje ljubavi spustile ruže u Drinu posljednje počivalište dragih blaženica.

Nakon kratkog odmora zaputili su se do Pala u crkvu sv. Josipa u kojoj su Drinske mučenice za života odlazile na Svetu misu. Nakon kratke molitve i spomena krenuli su za Sarajevo u crkvu „Kraljice svete Krunice“ gdje je za hodočasnike Svetu misu održao vlč. Marko Majstorović. Poslije Misnog slavlja otišli su do Sarajevske katedrale, gdje su posjetili grob prvog sarajevskog nadbiskupa Josipa Stadlera.

Iz Sarajeva hodočašće se nastavilo do Kaknja gdje su posjetili župnu crkvu sv. Petra i Pavla i dočekani toplom dobrodošlicom od župnika vlč. Zlatka i predsjednika Napretka. Posjetili su mjesto gdje je mučki ubijena sestra Danka Jurčević. Nakon molitve na mjestu smrti s. Danke, hodočašće blaženim Drinskim mučenicama završilo se uz kratko druženje i pjesmu u prostorijama centra župe u Kaknju. (kta/m.o.)


foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    27. svibanj 2020.

    Papa Francesco udienza generale

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: