Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

29. svibanj 2020.

Vijesti

Sarajevo, 11. studeni 2014.

BLAGOSLOV KAPELE CARITASA VRHBOSANSKE NADBISKUPIJE POSVEĆENE DRINSKIM MUČENICAMA

Misno slavlje predvodio je nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vino Puljić

Nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vino Puljić, 8. studenoga 2014. u prostorijama Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije u Sarajevu blagoslovio je kapelu posvećenu Drinskim mučenicama, blaženim časnim sestrama Družbe kćeri Božje ljubavi, ubijenim za vrijeme Drugog svjetskog rata. Na Misi je koncelebrirao ravnatelj Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije vlč. Mirko Šimić i drugi svećenici, a sudjelovali su djelatnici Caritasa na čelu s ravnateljicom vrtića „Sveta Obitelj“ s. Katom Ostojić. Njima su se pridružile i druge časne sestre i gosti.

Ovaj svečani događaj uljepšali su svojom glazbom djevojke zbora „Caritasovac“ i vokalno-instrumentalni sastav Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa „Emanuel“.

Blagoslovu kapelice prethodila je duhovna obnova koja je organizirana za sve Caritasove djelatnike, a koju je predvodio kardinal Puljić na temu: „Psihologija evanđelja za zdravlje duha i duše“. Oslanjajući se na evanđeoske ulomke, kardinal Puljić je iznosio poticaje i razmišljanja o primijeni Kristovih riječi u današnjem vremenu u životu karitativnih djelatnika. Svoje razmišljanje podijelio je u sljedećih 10 točaka odnosno poticaja: upoznaj samog sebe, prihvati sebe, zavoli sebe, promijeni sebe – obrati se, živi u istini, imaj čistu savjest i budi kao dijete, vjeruj u Boga i osmišljavaj život prihvaćajući križ, opraštaj, budi slobodan, ljubi Boga iznad svega, a bližnjega svoga kao samoga sebe.

„Ova duhovna obnova bila je zaista veliki dar za sve Caritasove djelatnike jer smo tijekom nje osnaženi u vjeri, a dobili smo i korisne savjete i poticaje da nastavimo uz Božju pomoć služiti svima kojima je pomoć potrebna“, kazala je s. Kata.

Na kraju je upriličeno zajedničko druženje za stolom za sve djelatnike i goste, a zajedništvo je popraćeno i uljepšano glazbom VIS-a Emanuel. (kta/cvn)

foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    27. svibanj 2020.

    Papa Francesco udienza generale

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: