Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

26. lipanj 2019.

Vijesti

Sarajevo, 20. listopad 2014.

PROSLAVLJEN BLAGDANA SVETOG LUKE EVANĐELISTE U SARAJEVU

Središnje Misno slavlje predslavio je mons. Ante Meštrović kanonik Vrhbosanskog stolnog kaptola i fojnički arhiđakon

Župa sv. Luke Evanđeliste u Sarajevu proslavila je svog nebeskog zaštitnika sv. Luku u subotu, 18. listopada. Proslavi je prethodila trodnevnica.

Prvi dan trodnevnice Misnom slavlju je predsjedao i propovijedao vlč. Anto Jelić, župnik župe sv. Luke, drugu večer vlč. Vinko Radić umirovljeni vrhbosanski svećenik koji je smješten u svećeničkom domu u Sarajevu, a treću večer. vlč. Miroslav Augustini, umirovljeni svećenik.

Na sam blagdan sv. Luke Misnom slavlju u 9 sati je predsjedao vlč. Branko Jurić, tajnik vrhbosanskog nadbiskupa uzoritog kardinala Vinka Puljića. Središnjem Misnom slavlju u 11 sati je predsjedao i propovijedao mons. Ante Meštrović kanonik Vrhbosanskog stolnog kaptola i fojnički arhiđakon. Suslavilo je 14 svećenika. Misnom slavlju u 18 sati je predsjedao i propovijedao preč. Franjo Tomić, ekonom Vrhbosanske nadbiskupije.

Trodnevnice su bile lijepo posjećene i vjernici su se u velikom broju ispovijedali, a bilo je dovoljno svećenika za ispovijed. Na Misnim slavljima na sam blagdan sudjelovao je lijep broj vjernika na svim Misama.

Župnik vlč. Jelić je na Svetim misama zahvalio svećenicima, a posebno na njihovom raspolaganju za ispovijed. Zahvalio je župljanima na pomoći i angažiranosti u proslavi nebeskog zaštitnika kao i svim svojim suradnicima, vijećnicima, ministrantima, čitačima i pjevačima. Posebno je zahvalio darovateljima koji svojim prilozima podupiru izgradnju župne crkve. Zahvaljujući njima, od zadnjeg patrona, dosta toga je urađeno, ali ostalo je još puno posla.

Župa sv. Luke u Sarajevu jedina je župa u Vrhbosanskoj nadbiskupiji koja je posvećena sv. Luki evanđelisti. (kta)


foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    23. lipanj 2019.

    Papa Francesco - Santa Messa e Processione

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: