Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

29. svibanj 2020.

Vijesti

Vidikovac u Koritima kod B. Grahova, 25. srpanj 2014.

ODRŽANO III. PJESNIČKO SIJELO U ČAST DON JURJA GOSPODNETIĆA

u sklopu Kulturno vjerske manifestacije „Dani sv. Ilije 2014“

Na Vidikovcu u Koritima kod Bosanskog Grahova, 19. srpnja 2014. u večernjim satima, a u sklopu Kulturno vjerske manifestacije „Dani sv. Ilije 2014“ održano je III. pjesničko sijelo u čast don Jurja Gospodnetića.

Pred publikom na otvorenom Pjesničku večer posvećenu don Juraju Gospodnetiću otvorio je ministar znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije g. Petar Galić uz nazočnost načelnika općine Grude g. Ljube Grizelja i predsjednika Općinskog odbora HDZ BiH B. Grahova g. Krešimira Sarića, a pjesničko druženje vodio je g. Tomislav Sarić, obljajski predsjednik Udruge za očuvanje povijesne i kulturne baštine Hrvata Bosanskog Grahova „Dinara–Ponare“ Zagreb koja je uz udrugu „Don Juraj Gospodnetić“ Bosansko Grahovo organizator ovogodišnje manifestacije „Dani sv. Ilije“.

Uz Petra Vulića (Split) na pjesničkom druženju sudjelovali su: Tomislav Marijan Bilosnić (Zadar), Ružica Soldo (Široki Brijeg), Anita Martinac (Mostar) i Ante Nadomir Tadić Šutra (Knin). Učenica Anđela Rajić pročitala je pjesmu Danke Zelić iz Bosanskog Grahova.

U sklopu III. pjesničkog sijela proveden je natječaj za odabir najboljih literarnih radova za učenike od 6. do 9. razreda osnovnih škola HBŽ na temu „Pozvan stvarati bolji svijet“. Prvo mjesto osvojio je Robert Lekić iz Glamoča, drugo mjesto osvojio je Franjo Zeko iz Drvara, a treće Katarina Sučić iz Tomislavgrada. Natječaj je vodila učiteljica Marina Perković iz O.Š.“Grahovo“ a uz nju u prosudbenom povjerenstvu sudjelovali su Fabijan Lovrić pjesnik iz Knina i Tomislav Sarić Obljajski. (kta)

foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    27. svibanj 2020.

    Papa Francesco udienza generale

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: