Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

24. kolovoz 2019.

Vijesti

O. Srećko Rimac

O. Srećko Rimac

Tomislavgrad, 4. lipanj 2014.

O. SREĆKO RIMAC NOVI PROVINCIJAL HRVATSKIH KARMELIĆANA

Izborni kapitul Hrvatske karmelske provincije sv. oca Josipa održava se u Karmelu sv. Ilije na Buškom jezeru od 2. do 6. lipnja

Dosadašnji generalni tajnik Bugarske biskupske konferencije karmelićanin Srećko Rimac izabran je 4. lipnja za provincijala na izbornom kapitulu Hrvatske karmelske provincije sv. oca Josipa što se održava u Karmelu sv. Ilije na Buškom jezeru od 2. do 6. lipnja.

O. Srećko Rimac (48) rođen je u Rovišću kraj Bjelovara. Nakon završenog studija elektrotehnike na Sveučilištu u Zagrebu, pristupio je karmelićanima i redovničke zavjete položio 1993. Za svećenika je zaređen 1998. Magistrirao je na Papinskom teološkom fakultetu Terezijanum u Rimu iz teološke antropologije. Posljednjih dvanaest godina proveo je u Sofiji (Bugarska) gdje je pružao duhovnu asistenciju tamošnjoj zajednici sestara karmelićanki, obnašao službu generalnog tajnika Bugarske biskupske konferencije, utemeljio trogodišnji teološko-pastoralni studij, otvorio prvu specijaliziranu knjižaru kršćanske literature u Bugarskoj, razvio bogatu prevodilačku i izdavačku djelatnost karmelske duhovne literature u suradnji s tamošnjim Svjetovnim redom kojega je aktivirao.

Hrvatska karmelska provincija ima šezdesetak redovnika raspoređenih u šest zajednica u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Bačkoj i Bugarskoj, a posebna joj je karizma njegovanje autentičnog duhovnog života u molitvenom prijateljstvu s Bogom po primjeru i nauku crkvenih naučitelja sv. Terezija Avilske, sv. Ivana od Križa i sv. Male Terezije, te drugih brojnih svetih karmelićana i karmelićanki.

U popodnevnom dijelu rada predviđen je izbor novog provincijalnog savjeta i priora pojedinih zajednica. (kta/ika)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    7. kolovoz 2019.

    Papa Francesco, udienza generale in aula Paolo VI

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: